Letní kino hraje jen v lázních

Jiná města regionu promítání pod širým nebem neplánují

Milovníci filmů promítaných ve zvláštní atmosféře letního kina mají v polabských městech smůlu. Hrát bude jen kino v poděbradské zámecké zahradě. Už třetí sezonu po sobě.

„Loni byly průměrné návštěvy dvojnásobné ve srovnání s běžným kinem,“ uvedl vedoucí poděbradského kulturního centra Miloš Novák.

Začíná se tento týden

„Už se těším, stejně jako loni. Promítání pod nebem má zvláštní ráz. A když začne pršet, žádný problém. Představení se přesouvají pod střechu do nedalekého Zámeckého biografu,“ řekla Lucie Vokálová z Poděbrad.

Letní kino začne hrát v pátek a v sobotu. Na programu je americký muzikál Mama mia! Příští týden poběží od čtvrtka do soboty český film Líbáš jako Bůh. V červenci začnou představení v zámecké zahradě vždy v půl desáté večer, v srpnu v devět hodin večer. Vstupné je sedmdesát korun.

Denně, a také zadarmo, mohli vloni lidé v Kolíně chodit do letního kina na Kmochově ostrově. Letos se v amfiteátru promítat nebude. Společnost Attack Media, která kino provozovala, na to nemá dostatek peněz.

Kolín? Nehraje se

„Nepodařilo se nám sehnat dost partnerů, kteří by na projekt dali peníze,“ řekl ředitel společnosti Jan Motyčka.

„Slyšel jsem, že to vloni stálo kolem čtvrt milionu. Loni jsem viděl na ostrově pěkné filmy. Škoda, že se to nezopakuje,“ řekl David Beránek z Kolína.

A co promítání jinde?

„V Nymburce klasické letní kino není. Jen od 6. do 9. srpna Kinematograf bratří Čadíků promítne v parku Pod Hradbami čtyři české filmy,“ uvedla Radka Bártová z nymburského infocentra.

Promítání začne v půl desáté večer, vstupné je dobrovolné. V Kutné Hoře se bude pod širým nebem hrát jen v rámci festivalu GASK Artfest. Na nádvoří Jezuitské koleje od posledního červencového dne do 9. srpna budou k vidění kratší snímky.