Letní škatulata v Zenitu. Pomohou?

Už jen týden zbývá do startu nové sezony druhé fotbalové ligy.

Letní dril čáslavským fotbalistům pomalu končí. Splnil to, co od něj klub očekával. „S přípravou jsem spokojený, trénovali jsme ve výborných podmínkách. Silní soupeři pak důkladně testovali nový kádr,“ říká trenér Pavel Malura.

Svou formu si hráči Zenitu vyzkoušeli proti několika kvalitním týmům. V ligovém Liberci prohráli po dobrém výkonu jen nejtěsněji 0:1, s bývalým účastníkem Gambrinus ligy Bohemians Praha se Čáslav rozešla smírně 2:2 a třetiligovou Líšeň smetla dokonce 4:0. „Věřím, že tým je silnější než na jaře. Hodně pozitivní energie vnesl do naší hry trenér Malura,“ myslí si záložník Čáslavi Petr Kunášek.

Lodivod Zenitu Malura byl nadšený z podmínek v Roudnici nad Labem, kde tým absolvoval herní soustředění. „Tamní sportoviště a jeho špičkové vybavení bylo přesně to, co jsme hledali,“ říká trenér, pod kterým kdysi v Ostravě fotbalově vyrostl například Milan Baroš.

Na přestupovém trhu se Čáslav činila. Odešly loňské zvučné posily – Tomášové Poštulka s Pešírem či Ivan Hašek junior. Zenit však testoval mnoho nových tváří, takže to v uplynulých týdnech často v kabině Zenitu vypadalo jako v seznamovací agentuře. „Z Teplic se nám podařilo získat Radima Breite a Petra Dragouna. Dále jednáme s útočníkem Vítězslav Brožíkem, o něj mám velký zájem,“ uvádí trenér Malura na adresu hráče ligové Plzně.

Nejasná je rovněž situace kolem další potenciální posily – záložníka Ondřeje Prášila z Mostu. Ten již v přípravě za Zenit několikrát nastoupil.

„Byl bych rád, kdyby Ondra v Čáslavi hrál. V kabině je to snad nejdůležitější člověk, co tmelí kolektiv,“ říká Kunášek.

Další posílení kouč Malura nevylučuje. „Může se stát, že třeba po třetím kole zjistíme, že nás někde tlačí bota a budeme hledat další posilu,“ tvrdí kouč. A cíl?

„Prvořadá je záchrana, ale raději bych viděl tým v klidném středu tabulky,“ přeje si Malura.

Ještě než půjde o body, čeká Zenit v sobotu 24. července utkání prvního kola Ondrášovka Cupu na hřišti Chrudimi. Po tomhle předkrmu bude o týden později na stadionu v Čáslavi servírován hlavní chod: k zahajovacímu utkání druhé ligy přijede pražská Dukla.