Letní večery se Shakespearem

Slezskoostravský hrad po roce opět žije Letními shakespearovskými slavnostmi. Hraje se od 17. července až do 4. srpna.

Divadelní festival nabízí čtyři Shakespearovy hry. V celkem šestnácti představeních se pod širým nebem představí Bolek Polívka, Jan Tříska, Oldřich Vízner, Jan Přeučil a další. Samozřejmě také herci ostravských divadel.

Bouře letos naposled

Loni se divadelní festival konal v Ostravě poprvé a setkal se s obrovským zájmem publika. Letos jeho organizátoři očekávají až 12 500 návštěvníků. Oproti loňsku je čeká několik změn.
Například Bouři s Janem Třískou uvidí naposled. Letošní slavnosti jsou bez polské účasti. „Hospodářská krize zasáhla i festivaly a náklady na dovoz polského představení by byly obrovské,“ řekl spoluorganizátor festivalu Vladimír Polák.
Novinkou je i prodej lístků přímo na konkrétní sedadla, volné sezení zůstává jen v poslední zóně na tribuně.

Přeučil se do Ostravy těší

„Vždycky se do Ostravy těším a jsem velice rád, že právě Ostrava už podruhé tyto slavnosti dělá,“ řekl Jan Přeučil, který hraje v představení Veselé paničky Windsorské. Ty festival zahájily.
Po Komedii omylů s ostravskými herci následuje Bouře s Janem Třískou v hlavní roli a divadelní přehlídku ukončí Sen noci svatojánské s Oldřichem Víznerem a Sabinou Laurinovou.
Festival na Slezskoostravském hradě je součástí divadelního projektu Letní shakespearovské slavnosti, který se hraje také v Praze, Brně a Bratislavě.
V Ostravě se bude hrát do 4. srpna, vždy od půl deváté večer.