Masky a převleky zaplaví svah

Na sjezdovce Horal zima nekončí. Chystá se lyžařský karneval i snowboardový workshop.

Indiáni, berušky, vodníci i tygři se budou prohánět po sjezdovce Horal ve Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích. Tradiční maškarní lyžovačka se koná v neděli 11. března a začíná v devět hodin ráno.

Fantazii se meze nekladou. Největší úspěch přitom sklízejí podomácku vyrobené masky. Loni na sjezdovce nechyběli šašci, myšky, čerti, princezny, čarodějové a piráti, ale také třeba policista, Batman či Zorro mstitel.

Pro děti v kostýmech je lyžování zážitkem a každý rok jsou navíc připravené atraktivní soutěže. Mezi ně patří i soutěžní trať lemovaná malými stromky, z nichž mohou děti za jízdy sbírat sladkosti. Porotci ocení nejoriginálnější či nejhezčí masku.

Stále metr sněhu

„Maškarní lyžovačka patří k nejoblíbenějším zimním akcím v našem ski areálu. Loni jsme měli výbornou návštěvnost a skvěle nám vyšlo počasí,“ pochvaluje si šéf Ski areálu Razula Leo Bača. Letos i přes mírnou oblevu přetrvávají na sjezdovkách velmi dobré lyžařské podmínky. Na sjezdovkách je stále metr sněhu.

„Lidé si s sebou kromě lyží mohou vzít i plavky a zpříjemnit si den koupáním v termálních bazénech Wellness Horal. Ve všední dny platí akce Lyžuj a plav, což znamená, že s vybranými skipasy je hodina v bazénech zdarma,“ radí Bača.

Akce Lyžuj a plav platí do konce zimní sezony. Návštěvníci areálu mohou po lyžování zdarma relaxovat v teplé slané vodě a dopřát si odpočinek po dni stráveném na sjezdovkách. „Chceme návštěvníkům nabídnout víc než jen lyžování. Málokde jinde v Česku si mohou v jeden den lidé užít za jednu cenu dva tak rozdílné zážitky,“ dodává Bača.

Akce Lyžuj a plav se vztahuje na minimálně půldenní a večerní skipas do celého Ski areálu Razula nebo na celodenní skipas na sjezdovku Horal. Hodinový vstup zdarma je možné využít dva měsíce od zakoupení skipasu, a to ve všední dny. V pondělí až čtvrtek od deseti ráno do deseti večer a v pátek od deseti ráno do dvou hodin.

Novinkou v nabídce Ski areálu Razula je Snowboard Camp Razula. Jde o kurz snowboardingu, který se bude konat 17. a 18. března na sjezdovce Razula. Je určený pokročilým jezdcům. První den se bude konat workshop a škola oblouků, druhý den se účastníci přiučí nové dovednosti ve freestyle a freeride. Snowboard Camp Razula povede Josef „Pepe“ Hřebíček, pravidelný účastník X-Over Ride v rakouském Kaprunu.

Nechybí snowtubing

Ski areál Razula se nachází v údolí Léskové ve Velkých Karlovicích. Je součástí zdejšího resortu Valachy. Areál tvoří čtyři sjezdovky o délce dva kilometry. Na jedné z nich nechybí ani dětský park a snowtubingová dráha. V areálu funguje i lyžařská Tygří školka či půjčovna, jejíž služby zahrnují i půjčování sněžnic.

KARNEVAL NA LYŽÍCH

• na sjezdovce Horal ve Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích
• koná se v neděli 11. března v 9.00
• zahrnuje i několik soutěží
• akce Lyžuj a plav nabízí návštěvníkům se skipasy využít služeb Wellness Horal