Mint Investments dokončil akvizici obchodního centra Olomouc City

Realitní a investiční skupina Mint Investments (MI) zaplatila vydraženou kupní cenu 373 milionů korun za obchodní centrum Olomouc City. Tím byla úspěšně dokončena historicky největší realitní transakce svého druhu v Česku - nedobrovolná dražba obchodního centra s vyvolávací cenou 215 milionů korun. Informovala o tom MI.

„Jsme rádi, že se nám podařilo získat do našeho portfolia tuto atraktivní nemovitost za takto zajímavou cenu. V současnosti jsou v centru kvalitní nájemci. Navíc jsme si jisti, že Olomouc City má i velký potenciál dalšího rozvoje,“ uvedl partner MI Sebastien Dejanovski. Skupina spravuje obchodní centrum Laugaricio v Trenčíně, OC Rýnovka v Jablonci, Čestlice Retail Park a řadu dalších. Krátce před otevřením je také nové obchodní centrum Breda&Weinstein v Opavě.

„Pokud jde o budoucnost centra, samozřejmě počítáme s jeho dalším rozvojem. Budeme do něj investovat i další prostředky. Chceme dalšími kroky maximálně využít silných stránek centra, jako jsou sousedství hypermarketu Globus nebo přítomnost multikina Cinestar. Určitě budeme usilovat o rozšíření nabídky obchodů i služeb. Již nyní patří Olomouc City k nejoblíbenějším nákupním lokalitám v regionu, jsme si jisti, že do budoucna svou pozici dále upevní,“ dodává partner skupiny zodpovědný za asset management Lukáš Schirl.

Mint Investments je developerská a investiční realitní společnost s primárním zaměřením na oblast maloobchodu, kancelářských a rezidenčních nemovitostí. Mint se od roku 2004 podílel na 30 projektech v České republice a na Slovensku v celkové hodnotě přesahující miliardu eur. Mint realizuje své projekty společně s partnery, kterými jsou místní, mezinárodní, institucionální i privátní investoři. Společnost se většinou podílí i na vlastnictví daného projektu. OC Olomouc City, jež zahájilo svůj provoz v roce 2005, je jedním z největších komplexů svého druhu v regionu střední Moravy. Leží na severozápadním okraji centra Olomouce podél Pražské ulice. Celková pronajatelná plocha činí přibližně 18 000 m². V současné době se zde nachází 70 obchodů, restaurací a dalších provozoven. Mezi hlavní nájemce patří například multikino CineStar, Sportisimo, Euronics, CCC, Reno, Gate a řada dalších.