Miss Roma: z Břeclavi, nebo Hodonína?

Sedmička přináší rozhovor s dvěma finalistkami, které se probojovaly do soutěže Miss Roma.

Patnáctiletá finalistka Miss Roma Brigita Poláková z Břeclavi dietu nedrží. Miluje řízky se salátem.

Brigita Poláková zpočátku ani nevěděla, že bude soutěžit v Miss Roma. Přihlásil ji totiž tajně její bratr. „Po postupu do finále mě láká hlavně to, že bych mohla získat nabídky od modelingových agentur,“ říká školačka.

Které finálové disciplíny se nejvíc bojíte? Určitě rozhovoru. Naopak nejmenší obavy mám z tancování čardáše před porotou. Od malička totiž tancuju doma a strašně mě to baví. Na první kolo jsem čardáš ani nenacvičovala.

Kdo vám přijede do Hodonína fandit? Rodina a kamarádi. Dohromady to bude asi dvacet lidí.

Pracujete před finále nějak na svém zevnějšku? Držíte třeba dietu? Ne. To mě ani nenapadlo. Moje nejoblíbenější jídlo je řízek se salátem.

Přemýšlela jste o tom, jestli byste se zúčastnila i jiné soutěže miss? Jestli uspěju v Miss Roma, tak bych možná zkusila Českou Miss. Proč ne?

Těšíte se na Moniku Bagárovou a Jana Bendiga, kteří při finále zazpívají? Těším se hlavně na Bendiga, je to hezký chlap. Fandila jsem mu v Superstar. Už od začátku ale bylo jasné, že vyhraje Chodúr.

Co děláte ve volném čase? Posloucháte hudbu, sledujete filmy? Strašně se mi líbí Hříšný tanec, to je hodně procítěný film. Poslouchám romskou muziku, Michala Davida, Jennifer Lopez nebo Mariah Carey.

Dorozumíte se romsky? Ano.

Sedmnáctiletá Blanka Poláková z Hodonína chce překonat stud a ukázat se na Miss Roma v plavkách.

Blanka Poláková bude bojovat o titul nejkrásnější romské dívky už podruhé. Loni nepostoupila do finále jen proto, že se styděla svléknout před porotou do plavek. „Letos se mnou půjde teta, tak to budu muset zvládnout,“ věří dívka.

Jak jste se dostala do Miss Roma? Přihlásili mě rodiče a teta, která na soutěži pracuje jako pomocnice a uklízečka. Několikrát jsem viděla finále na cédéčku. Tak jsem si řekla, že bych to mohla zkusit.

S Brigitou máte stejné příjmení. Nejste příbuzné? Asi ne. Bavily jsme se o tom spolu a myslíme si, že příbuzné nejsme.

Která z vás je krásnější? To je přece úplně jedno. Vyhrát přeju skoro každé dívce.

Kdo vám přijde do kulturního domu fandit? Asi skoro celý Hodonín. Hlavně Romové.

Těšíte se na Moniku Bagárovou a Jana Bendiga, kteří při finále zazpívají? Těším se moc. Monice Bagárové jsem při SuperStar posílala esemesky. Dokonce si píšeme. Přemýšlím také o tom, že bych šla na hotelovou školu do Brna, kde Monika studuje.

Co ráda děláte, když máte volno? Starám se třeba o svého dvouletého bratra. Když se dívám na televizi, tak hlavně na pohádky a animované filmy. Ráda taky bruslím a někdy si jdu i zaběhat. Často jsem s kamarádkami nebo s přítelem venku. Ten na mě teď trochu žárlí. Bojí se, že bych se s ním po soutěži mohla rozejít.

Dorozumíte se romsky? Trochu ano.