Mitas investuje 900 milionů v Otrokovicích

Ve středu 26. září byl položen základní kámen nové výrobní haly Mitas v Otrokovicích. Slavnostní akce se zúčastnil hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák, starosta Otrokovic Jaroslav Budek či představitelé investora Tomáš Němec s Oldřichem Šlemrem. Za dodavatelskou firmu Syner poklepali základní kámen spolumajitel Petr Syrovátko a výkonný ředitel Robert Špott. Mitas, který se soustředí zejména na výrobu zemědělských pneumatik, počítá s celkovou investicí ve výši 900 milionů korun. Nová výrobní hala bude postavena do května 2013 a výroba bude přestěhována ze staré haly do konce příštího roku.

„Letošní rok je významný tím, že jsme v USA uvedli do provozu novou továrnu a nyní jsme začali stavět další zde v Otrokovicích,“ uvedl Jaroslav Čechura, generální ředitel společnosti Mitas. „Zachováme všechna pracovní místa v Otrokovicích,“ zdůraznil Čechura. Společnost Mitas přestěhuje výrobu ze stávajících prostor v areálu Barum Continental. „Novou halu stavíme blízko skladu pneumatik, což sníží dopravní zatížení,“ uvedl Rudolf Mačák, vedoucí projektu. „Mitas zde použije nejmodernější dostupnou technologii,“ dodal.

Projekt je v souladu s evropskou a českou legislativou v oblasti ochrany životního prostředí, zdraví, hluku a likvidace emisí. „Jsme rádi, že investor zůstal v našem kraji a navíc zde rozšíří výrobu. Značka má ve světě pořád zvuk a máme být právem na ni hrdi,“ uzavřel hejtman Stanislav Mišák.

Generálním dodavatelem stavby je společnost Syner. „Výstavba pro privátního investora je pro nás vždy výzvou. Protože se zároveň jedná o konečného uživatele stavby, je v procesu realizace od začátku do konce, jedná o variantních řešeních – a to je prostor, kde využijeme odborný potenciál svých techniků,“ řekl výkonný ředitel Syner Robert Špott. Stavba byla zahájena 7. srpna. Celková plocha výrobní haly bude 24 000 čtverečních metrů, pozemek má 78 000 čtverečních metrů. V nové hale budou vyráběny radiální zemědělské pneumatiky a poskytne práci 600 zaměstnancům. Mitas celkem zaměstnává 3 200 osob v ČR a ve světě.