Moderní byty v Braníku budou k nastěhování již letos

Společnost Crescon dokončila hrubou stavbu projektu nadstandardního bydlení v pražském Braníku. Solitérní bytový dům s dvanácti prostornými jednotkami je zasazen do stávající vilové zástavby ulice Ve Studeném na okraji lhoteckého lesoparku.

Bytový dům Ve Studeném 4 nabízí v pěti nadzemních podlažích 12 komfortních bytů v dispozicích 2+kk až 4+kk o velikostech 53 až 157 m². Kromě nejvyššího patra, na kterém se rozprostírá 157metrový penthouse se 100metrovou střešní terasou, jsou do jednotlivých podlaží situovány dva až tři byty. Ke každé bytové jednotce náleží prostorná terasa nebo předzahrádka. K bytům patří také komory umístěné v přízemí objektu, podzemní podlaží je určeno pro 20 parkovacích stání. Architektonické řešení, které zjednodušuje stavební prvky na funkční minimum, aby celá stavba působila vyváženým a klidným dojmem, pochází od renomovaného architekta Stanislava Heidlera.

Výstavba byla zahájena v září 2011. „Právě jsme kompletně dokončili hrubou stavbu domu včetně zastřešení a osazení oken. Nyní probíhají práce na vnitřních příčkách a rozvodech. Protože stavba běží přesně podle plánu, dům by měl být dokončen ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku. Rádi bychom, aby se naši klienti mohli ještě letos stěhovat,“ říká ředitel Cresconu Jan Jerie. „Tento projekt ideálně spojuje komfortní rodinné bydlení s pohodou a klidem okolní přírody, přitom v dosahu centra i široké občanské vybavenosti. Již na začátku výstavby jsme měli prodáno 30 procent bytů, což zájem o tento typ bydlení jednoznačně potvrzuje,“ dodává.

V docházkové vzdálenosti je obchodní centrum Novodvorská a drobnější obchody v rámci starého Braníka. Nechybí školy, školky, pošta ani zdravotnické zařízení. Odpočinek a sportovní vyžití umožňuje přilehlý lesopark. Výhodou je také blízkost Vltavy, podél které vede cyklostezka z centra Prahy až na Zbraslav. V sousedních Hodkovičkách se nachází kvalitní golfové hřiště. V létě je možno si zaplavat ve Žlutých lázních či v bazénu v Podolí, příznivci zimy a bruslení zase ocení nedaleký zimní stadion. Poblíž domu se nachází zastávka čtyř linek autobusů MHD spojující oblast s trasou metra B (Smíchovské nádraží) či C (Kačerov).