Nabídka kurzů: tanec i africké bubny

Městský dům kultury lidem už tradičně nabízí zajímavé kurzy. Letos třeba bubnování na africké djembe.

Drátování, šití pro začátečníky, hra na hudební nástroje, třeba i exotické, i další kurzy nabízí Městský dům kultury v Karviné. Na své si přijde každý. „Velký zájem je od minulého roku o bubnování na africké djembe, které vyučuje Pavel Nowak. Cena jednoho workshopu je 130 korun a ten nejbližší se uskuteční 17. března od pěti hodin odpoledne v malém sále Městského domu kultury,“ informovala ředitelka Vlaďka Gajdaczová. Pavel Nowak osm let aktivně hraje na djembe a perkuse v různých hudebních skupinách, v roce 2005 dokonce pobýval v Africe u kmene Mandeng. Současně působí ve skupinách Camara, Tubabu, Evolution DeJavu.
Dalším zajímavým, tentokrát ale výtvarným kurzem, je smalt na elektrickém vařiči. Lidé si vyzkoušejí techniku smaltování, kterou zvládnou i doma. U této techniky se používají práškové smaltovací barvy, které se zatavují na vařiči. V kurzu, který trvá čtyři hodiny, si zájemci vyrobí originální smaltové šperky. Koná se 5. března od devíti hodin dopoledne a stojí 360 korun.
Kulturní dům se zavděčí i milovníkům pohybu. Mohou cvičit na gymnastickém míči, chodit do tanečních pro dospělé, na kalanetiku, břišní orientální tance nebo cvičení čínských mistrů s názvem Chi-kung.