Nahlidnoti za horizont

Věhlasné Prognostické ustav Univerzite Stréčka Křópala v Olomóco vedal novó futurologickó prognózo na jaro roko 2050. Poďme se podivat, co nás potká.

Svět: činština je světové jazek číslo jedna, drohá je angličtěna, hanáčtěna 623. Oproti minolymo čtvrtleti je to zlepšeni o jedno šprošlo, protože Pygmeji začale mlovit nakonec také anglicke. Technologie: Televize só přes celó stěno, placaty jak sviňa, přesto plny zhovadilosti. Od ledna vesilá TV Hodolane a TV Lazce. Všecko je to 3D, full HD a dávaji 39. opakováni Šehrezáde.
Kultura: Alexandrovci vedale další véročni desko. Knižkó roko se stale sebrany spise Tónka Melhobe. Po přečteni chce bet každé jak on. Pořád to eště nevepadá na kult osobnostě. Ten přende až ve třetim čtvrtleti 2050.
Doprava: Čiňani ož jezdijó z polovine na vodik, na Kubě se jezdi na rum. V Olomóco nakópile repasovany Ikaruse z Mongolska. Dike temo se rozbujela ve městě zážitková turistika. Nefalšované čód z pančované nafte se ož nevidi.
Školstvi: Oči se jenom prakticky věce. Čést, počétat a jazeke. V hanáčtěně se pak dozvite zbetek životnich pravd.
Politika: rozděleni na levico a pravico ož nefunguje. Včil je jasny, že se to děli na te nahoře a te dole. V Olomóco ož só plurálně jenom dvě strane: oranžovomodři „Strakapódi“ a nově zformovaná opozica „Drátěné Osel“. Jejich požadavke za zavedeni rikšé do veřejné doprave se dostale na pořad dne, kdež žiznivy Ikaruse večerpale přiděl nafte na rok ož na konco ledna.
Vojenstvi: nepotvrdilo se, že kdež rostó hřibke, bode válka.
Ekologia: to ož se nenosi.

Jak vidite, néni se čeho bát. Na schledanó v lepšich časech.