Největší dům pro seniory

V Českých Budějovicích v příštím roce vznikne největší bytový komplex pro seniory v tuzemsku. Výstavbu Senior Domu České Budějovice za téměř půl miliardy korun zahájila společnost Senior Resort.

V multifunkčním objektu bude celkem 360 ubytovacích míst, což převyšuje kapacitu všech ostatních podobných zařízení u nás. Celková výše investice dosahuje 450 milionů korun. Generálním dodavatelem stavby je společnost Skanska CZ.

Senior Dům České Budějovice nabídne zájemcům jedno- a dvoupokojové byty k dlouhodobému pronájmu. Cena pronájmu bytů bude 6900 korun u bytu 1+kk a 10 800 korun u bytu 2+kk měsíčně a bude zahrnovat i specializované služby. V ceně je zahrnuta například stálá recepční služba, odborný zdravotnický dohled, pomoc při komunikaci s úřady, parkoviště, donáška nákupů do bytů a možnost využívání společenských prostor. V areálu bude také lékařská ordinace, která bude sloužit zejména seniorům, ale budou ji moci využívat i lidé z okolí. Za poplatek bude možné navštívit pedikúru, manikúru, kadeřnictví a další služby.

Cílem společnosti Senior Resort bylo najít vhodnou lokalitu, kde by lidé měli na dosah přírodu, ale zároveň nebyli odtrženi od okolního světa. Z odborných studií totiž vyplývá, že senioři těžce nesou izolaci od běžného života. Zvolená lokalita plně vyhovuje moderním trendům péče o starší generaci: Senior Dům České Budějovice se staví na křižovatce ulic Husova a U Hvízdala a je dobře dostupný z centra města (blízká zastávka MHD). Areál sousedí se zelenou zónou „Natura 2000“ poblíž Vrbenských rybníků. V blízkosti je i velké nákupní centrum. Senior Dům České Budějovice je prvním z pětice specializovaných komplexů, které společnost Senior Resort v České republice postupně postaví. Celková kapacita domovů bude 1500 míst. Druhý Senior Dům vznikne v Táboře, další pak v Jesenici u Prahy, Praze Hodkovičkách a Zlíně.