Nový iPhone zažívá obtížný start. Ohýbá se a má potíže s voláním

nový iPhone 6

nový iPhone 6 Zdroj: ctk/AP

Nejnovější chytrý telefon iPhone 6 Plus od amerického Applu se při nošení v zadní kapse může ohýbat. S odvoláním na nepotvrzené zprávy kolující na internetu to napsala agentura Reuters. Výrobce telefonů se k tomu zatím nevyjádřil. Jinou chybu ale Apple přiznává. Přestal poskytovat aktualizaci svého nejnovějšího operačního systému poté, co se objevily zprávy o problémech u telefonů s nahranou nejnovější verzí.

Telefon iPhone 6 Plus je větší ze dvou nových modelů chytrých mobilů, které Apple představil tento měsíc a v některých zemích již uvedl do prodeje. Zprávy o údajném ohýbání těchto telefonů s hliníkovým pláštěm se poprvé objevily v pořadu Unbox Therapy, který na webu YouTube hodnotí nové přístroje.

Podle společnosti Brandwatch, která analyzuje data ze sociálních médií, v předchozích dnech až do pondělí na sociální síti Twitter o údajném ohýbání telefonu psalo jen málo lidí. Po zveřejnění videa, které mělo k dnešnímu poledni přes šest milionů shlédnutí, se počet zmínek o prohýbání telefonu zvýšil na 75 tisíc.

Test ohýbání iPhonu 6 Plus

Společnost SquareTrade, která poskytuje záruky uživatelům iPhonů, uvedla, že připravuje další testy nových přístrojů. Firma telefony kvůli ohebnosti zatím netestovala, „protože jsme až do tohoto týdne nikdy neviděli tak tenký telefon, aby to mohl být potenciální problém“, sdělil její mluvčí.

Apple se k věci zatím nevyjádřil. Firma ale uvedla, že stáhla aktualizaci svého nejnovějšího operačního systému iOS 8.0.1 poté, co se objevily stížnosti, že narušuje možnost volání. Podle některých zpráv tato aktualizace překáží i technologii, která umožňuje odblokování telefonu pomocí otisku prstu. Apple zveřejnil verzi iOS 8.0.1 dnes ráno. Uživatelům prý hodlá další informace sdělit, jak nejrychleji to půjde.

Fanoušci Applu zatím na celý případ reagují s humorem. Na sociálních sítích žertují, že „schopnost“ ohýbat se je unikátní novinkou, kterou konkurence nenabízí. Podle dalších pak Apple začal zákazníkům nabízet sadu na opravu ohnutého telefonu - sestávající z válečku na těsto.