Nový trend na kancelářském trhu - Serviced Offices

Nová doba si žádá nové služby. A to i na trhu s kancelářskými prostory. Jednou z nich je Serviced Offices neboli kancelářské prostory na klíč. Jedná se o úplný outsourcing pracovního prostředí firmy, služby šité na míru zákazníkovi včetně poskytnutí zařízených prostor, technologií a personálu poskytovatelem služby.

Velkou výhodou je možnost krátkodobého pronájmu prostor, jejich okamžitá připravenost k využití, a to bez jakýchkoli vstupních investic. Outsourcing kancelářských prostor na klíč klientům nabízí:

* Pronájem plně vybavených a zařízených kanceláří, které jsou určeny především dynamickým organizacím, které se nemohou zavazovat k dlouhodobým nájmům a nemají zájem interně provozovat podpůrné procesy jako administrativní a recepční služby, facility management, IT oddělení.

* Pronájem virtuální kanceláře, která poskytuje zcela stejné služby jako v případě vybavené kanceláře, pouze bez nutnosti pronájmu samotné kanceláře na full-time.

* Pronájem sídla společnosti poskytovaný spolu se službou příjmu a přeposílání pošty klientovi představuje řešení pro společnosti hledající kvalitní adresu pro sídlo zapsané v obchodním rejstříku. (viz http://www.office-advisor.cz/cs/o-kancelarich-na-klic/sidlo-spolecnosti/co-je-to-sidlo-firmy.html)

#####Požadavky na vybavení nejen kanceláří se dramaticky mění

Kdyby se někdo před 15 lety dotazoval, zda si umí představit svůj život bez mobilního telefonu, internetu, e-mailu nebo videokonference, jistě by zněla odpověď, že rozhodně ano. Možná by většina nevěděla, o čem dotyčný hovoří. Dnes však výzkumy potvrzují, že bez mobilního telefonu nebo internetu si nedokáže svoje fungování představit až 75 procent dotazovaných. Stejné je to dnes v oblasti pronájmu pracovních prostor, když se potenciální klient dotazuje na znalost konceptu plně vybavené kanceláře (kanceláře na klíč), virtuální kanceláře nebo možnosti pronájmu sídla společnosti.

Kancelářské prostory na klíč, tzv. Serviced Offices, mají ve světě téměř 20letou historii, v České republice byly však dlouhou dobu na okraji zájmu místních firem a podnikatelů. Boom tomuto odvětví paradoxně umožnila současná ekonomická krize, kdy se každý snaží maximálně ušetřit a nechce se mu zbytečně platit za nevyužívané prostory.

#####Kancelářské prostory na klíč mají budoucnost

Služby pronájmu kancelářských prostor na klíč nabízí celosvětově tisíce poskytovatelů. Počet klientů se podle uveřejněných odhadů blíží k jednomu milionu pracovních míst zajištěných formou outsourcingu prostor na klíč. V regionu střední a východní Evropy zastupuje společnost Office Advisor většinu ze zhruba 150 poskytovatelů služeb nabízejících pronájem plně vybavených kanceláří, virtuálních kanceláří a sídel. Navzdory krizi registruje většina společností v posledních letech výrazný a nepřetržitý nárůst tržeb. Nabídka pronájmu plně vybavené a zařízené kanceláře je určena firmám prakticky všech velikostí, ať se jedná o požadavek na 1 pracovní místo nebo 100. Ve velkých společnostech je pracovní tempo vysoké, produktivita firmy klíčová.