Novým majitelem DTZ se stala společnost UGL

V pondělí 5. prosince skončila akvizice a veškeré další obchodní procesy související se změnou vlastníka mezinárodní poradenské společnosti DTZ, založené v roce 1784. Novým majitelem DTZ se stala společnost UGL Limited, kterou management DTZ vybral jako nového nejvhodnějšího partnera na začátku listopadu. Vedení DTZ Holdings plc oslovila nabídka UGL poskytující garance kontinuální činnosti DTZ vzhledem k rozsáhlé síti klientů i zaměstnanců, stejně jako vize dalšího rozvoje. UGL nabídla za akce DTZ Holdings 77,5 milionů liber (119 milionů dolarů). UGL při transakci radila renomovaná společnost Goldman Sachs.

Korporace UGL Limited je světovým lídrem v oblasti služeb na poli realit, správy majetku, ale rovněž provozu dopravní infrastruktury nebo inženýringu, přičemž koupě DTZ je významným milníkem v jejím dalším globálním růstu. Akvizicí DTZ vzniká třetí největší realitní společnost na světě s 225 kancelářemi v 45 zemích světa s téměř 25 tisíci kmenovými zaměstnanci, resp. 40 000 spolupracovníky včetně konzultantů.

Zatímco hlavní část byznysu DTZ tvoří poradenství v oblasti pronájmů, investic či oceňování nemovitostí, UGL je světovou jedničkou v segmentu správy nemovitostí, facility managementu a dalších realitních služeb. UGL byl coby nový vlastník vybrán managementem DTZ kvůli množství synergických efektů vyplývajících z tohoto spojení. UGL využije profesionálních zkušeností a portfolia DTZ, stejné to bude i obráceně. Dochází tak z pohledu klientů k zásadnímu doplnění a rozšíření služeb.

Richard Leupen, CEO společenosti UGL, akvizici komentuje: „Spojením UGL a DTZ vzniká jeden z největších podniků na trhu nemovitostních služeb na světě, a to jak obratem, tak i komplexním know how. To navíc umožňuje vzájemně podpořit služby i v dalších regionech a nabízet full servis. Vycházíme tím vstříc stoupajícímu počtu našich stávajících i potenciálních klientů, kteří vlastní nemovitosti po celém světě a hledají pro ně jednoho partnera. S naším celosvětovým záběrem a díky desítkám tisíc zaměstnanců a spolupracovníků můžeme vyhovět jakékoliv poptávce.“

John Forester, generální ředitel DTZ, dodává: „Je nám ctí být součástí skupiny UGL, obě společnosti se mimořádně doplňují. Nově působíme opravdu po celém světě, sdílíme podobné hodnoty a kulturu ve vztahu ke klientům a můžeme nabídnout vertikálně integrovaná řešení pro všechny typy nemovitostí.“