OBRAZEM: Zesnulý umělec Christo. Připomeňte si zabalený Říšský sněm a další instalace

Bulharský umělec Christo, který se proslavil svými instalacemi za použití látek. Autor s instalací The London Mastaba v Hyde parku.

Bulharský umělec Christo, který se proslavil svými instalacemi za použití látek. Autor s instalací The London Mastaba v Hyde parku. Zdroj: Reuters

Bulharský umělec Christo, který se proslavil svými instalacemi za použití látek.  Instalace z roku 2005 "The Gates" v New Yorku.
Bulharský umělec Christo, který se proslavil svými instalacemi za použití látek.V roce 1995 zabalil do látky budovu Říšského sněmu v Berlíně.
Bulharský umělec Christo, který se proslavil svými instalacemi za použití látek. Instalace z roku 1983 "Surrounded Islands" v Miami.
Bulharský umělec Christo, který se proslavil svými instalacemi za použití látek. Autor na italském jezeře Iseo připravuje instalaci.
Bulharský umělec Christo, který se proslavil svými instalacemi za použití látek. Instalace The London Mastaba v Hyde parku.
20
Fotogalerie

Poslední květnový den tohoto roku opustil tento svět bulharský umělec Christo. Spolu se svou manželkou proslul látkovými instalacemi příbuznými uměleckému směru land art, při nichž balili či zahalovali předměty denní potřeby, přírodní objekty a budovy. V jejich tvorbě se odrážela především kategorie dočasnosti. Všechny slavné instalace tak byly po několika dnech či týdnech vráceny do původního stavu.