Opavané hrají i za Ondřeje Malohlavu

Opava získala z posledních dvou utkání čtyři body, ale spokojenost v klubu nepanuje.

Opavští fotbalisté v letošní sezoně mají problémy se vstřelením gólu. Ovšem dozadu to slezanům klape a hlavně brankář Otakar Novák drží svůj tým svými zákroky, které musí předvádět v každém zápase. Opava dostala v devíti zápasech pouze šest gólů a to je slušná vizitka zkušeného gólmana. Naposled opavané vydřeli bod v Jihlavě za remízu 0:0. „V mančaftu je hned lepší nálada, ale pořád to ještě není ono. Z posledních zápasů sice máme čtyři body, spokojeni ale rozhodně nejsme. Postavení v tabulce není takové, jaké jsme si představovali. Rozhodně chceme být výše,“ uvedl Otakar Novák, který určitě patří mezi nejlepší brankáře druhé ligy. „Cítím se velmi dobře, ale kdo mě zná, ví, že jsem věčně nespokojený. Chci dále pomáhat svému mužstvu a nechci usnout na vavřínech,“ pravil Novák.

Do Opavy přišel Zbyněk Pospěch

Dvaatřicetiletý brankář v této sezoně druhé ligy udržel už pětkrát čisté konto a zodpovědnost za dobré výsledky leží právě na něm. „Možná to tak vypadá, ale celková defenzíva mužstva se od minulé sezony zlepšila. Kluci dobře brání, ale bohužel nám nefunguje střílení gólů. Určitě to ale prolomíme, vždyť v každém zápase si vypracujeme gólové šance,“ řekl Novák.
Opavské vedení ví, kde fotbalisty nejvíce tlačí bota, a situaci začali řešit. Na hostování z Brna přišel útočník Zbyněk Pospěch, který okamžitě nastoupil i v zápase v Jihlavě. „Věděli jsme, že Zbyněk měl nějaké tréninkové manko, ale mě osobně příjemně překvapil. Hrál na hrotu sám a měl to hrozně těžké, sdělil Novák, který dodal. „Věřím, že se Zbyněk bude stále zlepšovat a pomůže nám ještě k lepším výkonům. Tyhle body, z posledních utkání chceme věnovat Ondrovi Malohlavovi, který momentálně nemůže být s námi, ale celý mančaft hraje i za něho,“ oznámil Otakar Novák. Slezský Opava bude mít možnost rozšířit svůj bodový zisk už tuto sobotu, kdy bude hostit od šestnácti hodin mužstvo Mostu.