Paralýza hlasivek. Šéf Googlu má vážnou nemoc

Lary Page, Google

Lary Page, Google

Larry Page, zakladatel a šéf společnosti Google má problémy s hlasem. To se ví již dlouho, ale Page nyní oznámil příčinu. Ochrnují mu hlasivky.

Obrna hlasivek je závažné onemocnění. Page podle svých slov před čtrnácti lety silně prochladl na horách, ale následkům nevěnoval pozornost. Čtyřicetiletý internetový podnikatel to uvedl ve svém příspěvku na sociální síti Google+.

„Můj hlas se nikdy úplně nezotavil a lékaři pak diagnostikovali úplné ochrnutí levé hlasivky,“ uvedl na vysvětlení svých problémů Page.

Odborníci sice manažera podle serveru Welt.de ujistili, že postižení obou hlasivek je velmi vzácné, ale Page začal mít loni v létě problémy i s druhou hlasivkou.

Slabý hlas a časté přestávky

Od té doby se stav jeho hlasivek se poněkud zlepšil, i když je to pro něj delší proslov stále obtížný. Spoluzakladatel firmy Sergey Brin nemoc svého partnera zlehčuje se slovy, že bude ještě lepším šéfem, protože bude svá slova pečlivě volit. Přes žerty dělá nemoc hlasivek řediteli Google velké starosti. Stále mluvií velmi tiše, se slabým hlasem a volí časté pauzy.
Nemoc Larryho Page může přinést problémy celé firmě, protože američtí investoři jsou stále citlivější na zdravotní problémy ředitelů. Zejména od chvíle, kdy rakovině podlehl zakladatel Apple Steve Jobs.