Personálie

Richard Hogg (33), vedoucí týmu oceňování a poradenství pro Českou republiku a Slovensko, se stal partnerem společnosti Cushman & Wakefield. Má přes osm let zkušeností v oboru oceňování na českém a slovenském trhu. Dříve pracoval jako šéf oceňování ve společnosti DTZ.

#####Richard Hogg novým partnerem C&W

Richard Hogg (33), vedoucí týmu oceňování a poradenství pro Českou republiku a Slovensko, se stal partnerem společnosti Cushman & Wakefield. Má přes osm let zkušeností v oboru oceňování na českém a slovenském trhu. Dříve pracoval jako šéf oceňování ve společnosti DTZ. Působil také v londýnské kanceláři C&W v odděleních zaměřených na hotely a na oceňování nemovitostí. Richard Hogg má bakalářský titul v oboru správy nemovitostí z Nottingham Trent University. Je odborným členem RICS a součástí vedení v České republice. Oddělení tvoří v současné době šest odborníků, z nichž čtyři odhadci mají mezinárodní uznávaný titul RICS.

Předseda představenstva OKIN GROUP Michal Jelínek opět intenzivněji zasahuje do chodu společnosti OKIN GROUP. Děje se tak po dvouletém období zaměřeném na celkovou restrukturalizaci firmy, během které společnost vedl Ladislav Novák. Devětatřicetiletý Michal Jelínek působí ve společnosti již od roku 2002, kdy se stal generálním ředitelem tehdejší OKIN FACILITY CZ, s. r. o., kterou následně v roce 2006 odkoupil od VINCI Energies Central and Eastern Europe. V roce 2007 potom došlo ke změně názvu i právní formy a vznikla akciová společnost OKIN GROUP. Vedle oboru facility managementu (FM) vstoupila v roce 2004 i na trh služeb BPO (Business Process Outsourcing). Rychlost růstu firmy vedla k nevyhnutelné restrukturalizaci, během které bylo třeba jasně nastavit rozvojovou strategii do budoucna.

#####AK Havel & Holásek mění obchodní název firmy

AK Havel & Holásek, největší česko-slovenská advokátní kancelář, změnila svůj obchodní název na Havel, Holásek & Partners. Advokátní kancelář tak změnou názvu firmy reflektuje růst počtu partnerů, kterých má 18. Se změnou obchodní firmy s účinností k 1. únoru 2011 změnila také svou korporátní identitu. Všechny tyto změny reflektují, že po deseti letech existence je Havel, Holásek & Partners na česko-slovenském právním trhu zavedená a konsolidovaná kancelář, která se nadále systematicky rozvíjí v souladu se svým strategickým cílem trvale usilovat o poskytování právních služeb odpovídajících nejvyšším mezinárodním standardům právnické profese. Od začátku roku 2011 kancelář rozšířila své vedení o dalších pět partnerů. Právní tým advokátní kanceláře tak nyní tvoří 18 partnerů, téměř 120 právníků a odhadem 300 spolupracovníků ve čtyřech kancelářích v Praze, Ostravě, Brně a Bratislavě.

[file:9345:small:right]

Po čtyřech letech se vrací do kanceláře Petr Kadlec, který bude spolu se stávajícími partnery, zejména Jaroslavem Havlem, zodpovědný za vedení pracovní skupiny pro oblast veřejného sektoru a pro oblast energetiky a utilit. Bude také podporovat rozvoj praxe v oblasti evropského práva a hospodářské soutěže a rozvíjet vztahy a spolupráci s partnerskými poradenskými společnostmi zaměřenými na oblast veřejného sektoru. Advokátní kancelář má také čtyři nové partnery. Ivan Barabáš (33) bude zodpovědný za fungování ostravské pobočky a současně se bude zaměřovat na oblasti fúzí a akvizic, korporátního, bankovního a finančního práva a práva kapitálových trhů, insolvence a restrukturalizace, corporate governance a právní úpravu vztahu s top managementem obchodních společností.

Pavel Říha (33) bude zodpovídat za fungování a další rozvoj ostravské pobočky. Současně se bude zaměřovat na oblast obchodního práva, corporate governance, práva nemovitostí, fúze a akvizice a na rozvoj vztahů s polsky hovořící klientelou. Jan Topinka (34) bude v kanceláři spoluzodpovídat za oblast bankovního a finančního práva a práva kapitálových trhů. Mimoto se výrazně zapojí do budování systémů interního vzdělávání, rozvoje know-how a kontroly kvality poskytovaných služeb. Daniel Uličný (34) bude spoluodpovědný za vedení a rozvoj týmu v oblasti soudních sporů, arbitráží a specializované skupiny pro vymáhání pohledávek. Rovněž bude zapojen do týmů věnujících se francouzsky a italsky hovořící klientele.

#####Petr Suchánek je viceprezidentem realitní světové sítě CENTURY 21

Obchodní ředitel realitní sítě CENTURY 21 ČR Petr Suchánek významně povýšil. Z české centrály odchází na post viceprezidenta CENTURY 21 pro International Development. Stává se tak členem nejužšího vedení této největší světové realitní sítě. Bude teprve druhým Evropanem ve čtyřicetileté historii společnosti CENTURY 21, který zamířil do tak vysoké funkce v rámci celosvětové sítě. Jako viceprezident pro International Development bude nyní mít Petr Suchánek na starosti prodej Master licencí po celém světě, bude tedy zodpovídat za vstup značky CENTURY 21 na nové trhy. Petr Suchánek (31 let) vystudoval Vysokou školu báňskou. Působil jako obchodní manažer firmy Cobra Group na Novém Zélandu a po návratu pracoval v manažerské funkci pojišťovací společnosti ING. Od roku 2008 pracoval v CENTURY 21 ČR jako obchodní ředitel.

#####Jones Lang LaSalle posiluje

Jiřina Valášková nastoupila do týmu Jones Lang LaSalle zabývající se pronájmem kancelářských prostorů. Má tříletou zkušenost v oblasti pronájmu, začala v Patria Finance jako asistentka, později pracovala pro Clifford Chance LLP, kde působila na pozici administrativní asistentky pro čtyři právníky. Poté nastoupila do společnosti AIG/LINCOLN CZ s. r. o. jako koordinátorka leasingového oddělení pronájmu kanceláří. Studovala mezinárodní vztahy a evropské studie na Metropolitní univerzitě v Praze, kde získala bakalářský titul.