Personálie

Tereza Kučerová se v Advokátní kanceláři Achour & Hájek nově podílí na rozvoji marketingu a vnější komunikace kanceláře. Vystudovala Českou zemědělskou univerzitu v Praze, obor Hospodářská politika a veřejná správa. Má zkušenosti z fungování veřejné správy. Hovoří anglicky a mezi její koníčky patří cestování a moderní umění.

#####Marketing v AK Achour & Hájek vede Kučerová

#####Dvě posily pro kancelářský tým C&W

Michal Kušnier (32) se stal novým členem kancelářského oddělení ve společnosti Cushman & Wakefield. Specializuje se na zastupování nájemců jak při akvizicích nových kancelářských prostor, tak při projednávání stávajících nájemních podmínek. S nástupem Kušniera se kancelářský tým C&W v Praze rozrůstá na devět lidí. Michal Kušnier přichází do C&W ze společnosti Knight Frank, kde pracoval jako konzultant v oblasti pronájmu kancelářských ploch (2007-2010). V předchozích letech pracoval na různých pozicích v hotelovém a restauračním průmyslu v USA, Velké Británii a Španělsku (2003-2006).

Pavel Domalewski (33) nastoupil jako vedoucí týmu, který poskytuje komplexní servis developerům a majitelům nemovitostí při zajišťování pronájmu kancelářských ploch. Kromě zastupování majitelů nemovitostí se bude, s ohledem na své předchozí zkušenosti, také zaměřovat na rozvíjení vztahů s nájemci z bankovního sektoru. Pavel Domalewski přichází do Cushman & Wakefield ze společnosti Knight Frank, kde působil jako Senior Negotiator v oblasti kancelářských prostor. Předtím pracoval ve firmách Castletown Partnership v Londýně (2003-2005) a Amont v Praze (2001-2002).

#####Kateřina Holická rozšířila tým CB Richard Ellis

Poradenská společnost CB Richard Ellis jmenovala Kateřinu Holickou (28) do pozice konzultant v oddělení Zastupování nájemců a globálních korporátních služeb. Holická má pětileté zkušenosti na trhu komerčních nemovitostní a před vstupem do CB Richard Ellis pracovala pro firmu AFI jako manažerka projektu Classic 7 Business Park v Praze 7. Zabývala se také pronájmy kancelářských prostor v mezinárodní poradenské společnosti.

#####Petr Solský nastoupil do AK Havel & Holásek

Petr Solský (35) nastoupil do československé advokátní kanceláře Havel & Holásek na nově vytvořenou pozici Business Development Director pro veřejnou správu. Zodpovídat bude za koordinaci vztahů kanceláře vůči veřejné správě včetně rozvoje obchodních aktivit v této oblasti. Do nového působiště přichází z Bruselu, kde sedm let pracoval na Stálém zastoupení ČR při EU. Před odchodem do Bruselu pracoval na Ministerstvu vnitra ČR. Petr Solský vystudoval Právnickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně.

#####Michal Stieber novou posilou Colliers International

Oddělení průmyslových nemovitostí mezinárodní realitně poradenské společnosti Colliers International má posilu - na pozici Senior Industrial Broker nastoupil Michal Stieber (28). Přišel z vládní agentury CzechInvest. Z postu projektového manažera se vypracoval až na ředitele Odboru řízení investičních projektů. S realizací zahraničních investic pomáhal řadě renomovaných klientů. Jeho hlavním úkolem bude poskytování kvalifikovaného poradenství zahraničním výrobním společnostem. Měl by se v nové pozici dále specializovat především na klienty ze sektorů automotive, spotřební elektroniky a lehké výroby. Vystudoval Národohospodářskou fakultu VŠE v Praze, nyní studuje MBA na Chapman University.

#####AK bpv Braun Partners přijala odborníky na slovenské právo

AK se připravuje na otevření pobočky na Slovensku, kde již zastupuje řadu významných klientů. Rostoucí poptávka slovenského trhu ji přiměla k rozhodnutí vybudovat profesionální tým přímo v Bratislavě. bpv Braun Partners otevře bratislavskou kancelář koncem letošního roku, nicméně již nyní rozšířila skupinu svých odborníků na slovenské právo a představila nové advokátky JUDr. Petru Lorencovou a JUDr. Rovenu Suchánkovou, které prozatím působí v pražské kanceláři.

Petra Lorencová má za sebou obsáhlé pracovní zkušenosti jednak ze zavedených slovenských advokátních kanceláří, jednak z vlastní advokátní praxe. Kromě slovenského práva se specializuje na právo obchodních společností a obchodní právo, právo nemovitostí, civilní, pracovní a správní právo, právo duševního vlastnictví a obchodních známek a směnečné a šekovní právo. Je absolventkou Právnické fakulty Univerzity Komenského v Bratislavě a poté získala certifikát Úvod do amerického práva na John Marshall Law School v Chicagu, USA.

Rovena Suchánková rovněž disponuje zajímavými odbornými pracovními zkušenostmi, které získala jak u známých slovenských právních firem, tak během mezinárodní advokátní praxe v Itálii. Vystudovala práva na Trnavské univerzitě v Trnavě a specializuje se na právo obchodních společností, fúze a akvizice, právo cenných papírů, právo nemovitostí a vedení sporů.

#####Mike Bucher novým jednatelem PREFA

#####Dvě novinky v CTP

Právníkem společnosti CTP se stal Michal Roubík, na pozici vedoucího správy nemovitostí nastoupil Stefan de Goeij. Michal Roubík již během studií pracoval v CTP jako právní asistent. Po absolvování studia na Masarykově univerzitě v Brně získal zkušenosti na poli evropského práva na ministerstvu průmyslu a obchodu. V CTP bude Michal Roubík zodpovědný za právní úkony firmy.

Stefan de Goeij je rodákem z nizozemského Rotterdamu a nyní žije v Praze. Po studiích pracoval pro několik společností v oblasti realit. Deset let se v Nizozemsku také věnoval projektům sociálního bydlení, kde zpočátku pracoval v oblasti kontroly a během posledních čtyřech let se stal aktivním konzultantem v této oblasti. V CTP nastupuje na pozici vedoucího oddělení správy nemovitostí. Bude zodpovědný za údržbu budov a obchodních parků.