Personálie

Největší advokátní kancelář na českém trhu Havel & Holásek jmenovala novým společníkem Martina Fučíka (35). Ten se specializuje zejména na oblast práva nemovitostí. Právní tým advokátní kanceláře Havel & Holásek tak nyní tvoří 14 partnerů, téměř 100 právníků při celkovém počtu přesahujícím 250 zaměstnanců ve čtyřech kancelářích v Praze, Ostravě, Brně a Bratislavě.

#####Nový partner advokátní kanceláře Havel & Holásek

Největší advokátní kancelář na českém trhu Havel & Holásek jmenovala novým společníkem Martina Fučíka (35). Ten se specializuje zejména na oblast práva nemovitostí. Právní tým advokátní kanceláře Havel & Holásek tak nyní tvoří 14 partnerů, téměř 100 právníků při celkovém počtu přesahujícím 250 zaměstnanců ve čtyřech kancelářích v Praze, Ostravě, Brně a Bratislavě. Martin Fučík působí v advokátní kanceláři Havel & Holásek od roku 2002. Specializuje se na poskytování právního poradenství tuzemským a zahraničním klientům při jejich investicích v České republice, včetně komplexního právního poradenství při zakládání společností, nabývání a nájmu nemovitostí a náboru zaměstnanců, jež zahrnuje především právo týkající se nemovitostí, obchodní právo a právo obchodních společností a pracovní právo. Martin Fučík absolvoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze v roce 2001. Před svým příchodem do Havel & Holásek pracoval v pražské pobočce britské advokátní kanceláře. Je advokátem a členem České advokátní komory.

#####C&W má nového šéfa hotelového týmu

#####Na český trh vstoupila nová advokátní kancelář

Od začátku letošního roku poskytuje právní a daňové poradenství na českém trhu nová advokátní kancelář rutland ježek. Zakládající partner Monika Rutland, právnička uznávaná mimo jiné Chambers Global, The Legal 500 a PLC Which Lawyer jako přední odbornice v oblasti nemovitostí a litigací, spatřuje v založení advokátní kanceláře rutland ježek logický krok umožňující poskytovat klientům osobní, kvalitní a cenově efektivní služby. Sama se specializuje na nemovitosti a stavební právo, soudní a rozhodčí řízení, fúze a akvizice a dále na právo duševního vlastnictví a nekalé soutěže. Před založením rutland ježek působila téměř 19 let v pražské pobočce advokátní kanceláře White & Case jako vedoucí realitního a litigačního oddělení. Dalším zakládajícím společníkem nové advokátní kanceláře je Mojmír Ježek. Jeho hlavní specializací je právo obchodních společností, nemovitostí, soudní a rozhodčí řízení, úpadkové právo a evropské právo. V posledních 10 letech působil v advokátních kancelářích Nörr Stiefenhofer Lutz a White & Case.

#####Martin Ďuriš posílil tým RK STING

První červnový den nastoupil do Realitní kanceláře STING Martin Ďuriš, který dosud působil jako ředitel pobočkové sítě ve společnosti AAA BYTY.CZ. V novém působišti zastává pozici regionálního manažera. „Jsme rádi, že náš manažerský tým posílil o kvalitního člověka v oblasti realit, který má v tomto oboru dlouhodobé zkušenosti,“ řekl výkonný ředitel Realitní kanceláře STING Michal Pitucha. Realitní kancelář STING působí na trhu s nemovitostmi již 14. rokem. Vznikla jako společnost s ručením omezeným. Je vlastněna jedním majitelem a je ryze českou společností. Řadí se mezi tři největší realitní kanceláře v České republice.

#####Obchod v OKIN GROUP řídí Tomáš Polák

Nově vzniklý odbor Strategický obchod společnosti OKIN GROUP, a. s., má svého ředitele. Stal se jím Tomáš Polák, který zároveň působí jako dočasný Country Manager ukrajinské pobočky. Doposud působil jako Sales & Marketing Director ve společnosti ISS Facility Services. „Mým úkolem bude rozšíření stávajícího portfolia mezinárodních zákazníků a zavedení jednotného metodického řízení obchodních procesů ve všech zemích, v nichž má OKIN GROUP své aktivity,“ uvádí ke svému nástupu do funkce Tomáš Polák. Kromě postupného získávání nových mezinárodních zákazníků bude rovněž dohlížet na budování pevnějších vztahů se současnými zahraničními zákazníky. Tomáš Polák se od roku 1994 zabýval technickým zařízením budov, a to jak z hlediska projektové přípravy, výroby a instalace, tak zejména z hlediska jeho provozování. Za svůj dlouhodobý přínos v oblasti facility managementu získal v roce 2008 ocenění od asociace IFMA CZ (International Facility Management Association).

#####Bývalý místopředseda ÚOHS posílil Havel & Holásek

Tým advokátní kanceláře Havel & Holásek k 1. červnu posílil o Roberta Nerudu (33), předního odborníka na oblast práva hospodářské soutěže v Česku. Neruda bude zastávat pozici vedoucího týmu právníků, kteří poskytují služby především ve věcech týkajících se práva hospodářské soutěže a veřejné podpory. V Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže působil celkem osm let, z toho dva roky jako místopředseda. Robert Neruda je absolventem Právnické fakulty Masarykovy univerzity v Brně. V soutěžním úřadu pracoval již v letech 2000 až 2003. V letech 2004 a 2005 byl asistentem soudce Nejvyššího správního soudu. Po návratu do soutěžního úřadu v roce 2005 působil jako ředitel kabinetu předsedy, též jako předseda rozkladové komise pro oblast hospodářské soutěže a člen rozkladové komise pro oblast veřejných zakázek. V roce 2009 byl dočasně pověřen vedením úřadu.

#####C&W rozšiřuje tým správy nemovitostí

Jan Pašek a Luboš Balík se stávají novými Property Managery ve společnosti Cushman & Wakefield. Luboš Balík nastoupil k 1. červnu, Jan Pašek nastoupil poslední květnový týden. Tým správy nemovitostí v pražské kanceláři C&W dnes čítá víc než 30 lidí. Jan Pašek (55) se stává Property Managerem pro objekty Tančící dům a BB Centrum Beta. Má dlouholeté zkušenosti se správou administrativních budov i skladovacích hal. Do C&W přichází ze společnosti DHL Solutions, kde zodpovídal jako manažer podpůrných oddělení za správu deseti areálů po celé ČR. V letech 1998–2008 pracoval jako Property Manager ve firmě FM Logistic. Luboš Balík (44) bude zodpovídat za Centrum Zlatý Anděl. Do C&W přichází ze společnosti ECM Facility, kde měl na starosti správu dvou administrativních budov na Pankrácké pláni a šest dalších objektů v Praze. V ECM Facility pracoval od roku 2002. Předtím deset let působil ve firmě SVÚOM Praha jako ředitel sekce realit. V letech 1984–1992 pracoval ve Státním výzkumném ústavu ochrany materiálu.

#####Skanska jmenovala manažerku pro komerční zelené projekty

Petra Hajná byla jmenována do funkce Green Business Manager pro komerční projekty společnosti Skanska v České republice a Polsku. Jejím úkolem v nové roli je podpora zelených aktivit společnosti Skanska. Petra má rozsáhlé zkušenosti ze své dřívější práce v oblasti udržitelného rozvoje na korporátní úrovni společnosti Skanska i na úrovni její české stavební jednotky. Je držitelkou certifikace LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) Accredited Professional a dosud zodpovídala za podporu zeleného byznysu a interní vzdělávání středoevropských podniků skupiny Skanska.

Petře Hajné je 30 let a své působení ve Skanska Property zahájí k 1. září 2010. Je absolventkou Fakulty stavební Vysokého učení technického (VUT) v Brně, obor pozemní stavby, a Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, obor pozemkové úpravy a převody nemovitostí. Následně absolvovala kurzy celoživotního vzdělávání na ČVUT zaměřené na design a návrh energeticky úsporných budov. Od roku 2009 je akreditovaným specialistou LEED (Leadership in Energy and Environmental Design). Pracovní zkušenosti získala během 2,5letého pobytu ve Švédsku, odkud se nyní vrací do ČR.