Personálie

Novým generálním ředitelem společnosti AAABYTY. CZ se stal Otakar Šmíd (38). Do této funkce přichází z pozice projektového manažera developerské divize SPGroup, majoritního akcionáře realitní kanceláře.

#####Otakar Šmíd stojí v čele kanceláře AAABYTY. CZ

Novým generálním ředitelem společnosti AAABYTY. CZ se stal Otakar Šmíd (38). Do této funkce přichází z pozice projektového manažera developerské divize SPGroup, majoritního akcionáře realitní kanceláře. Zde měl na starosti projekt aquaparku a hotelu v komerční zóně Průhonice Čestlice, především zajišťování financování projektu, jednání se zahraničními zájemci o provozování a v neposlední řadě obchodní, marketingové a personální záležitosti pro společnosti, které oba projekty provozují.

Otakar Šmíd nahradil ve funkci generálního ředitele realitní kanceláře AAABYTY. CZ Aleše Budína, který před necelým rokem na pozici nastoupil s cílem realizovat restrukturalizaci finančního řízení. Absolvent Fakulty stavební ČVUT v Praze a Fakulty podnikohospodářské VŠE v Praze před nástupem do SPGroup pracoval pro McDonald’s ČR a SR, kde řídil projekty výstavby nových restaurací v ČR. Ve společnosti AAABYTY. CZ si klade za cíl především rozvoj nových služeb a nových standardů práce, které změněný realitní trh bude v budoucnu vyžadovat.

#####Skanska Property CR má novou výkonnou ředitelku

Britta Cesar se stala novou výkonnou ředitelkou společnosti Skanska Property Czech Republic. Disponuje bohatými zkušenostmi z developerských aktivit společnosti Skanska v oblasti infrastrukturních a komerčních projektů – ve společnosti působí již od roku 1998, přičemž poslední dva roky pracovala ve Stockholmu, kde měla na starost investice do nemovitostí a obchodní transakce.

Předtím působila v oblasti investic do komerčních nemovitostí jak v regionu střední a východní Evropy, tak v oblasti PFI/PPP projektů ve Velké Británii. Na nové pozici nahradí k 1. únoru 2010 Rikarda Henrikssona, který se rozhodl společnost opustit a pokračovat ve své profesní kariéře jako Head of Project Development ve společnosti Niam. „Díky svým rozsáhlým zkušenostem s developerskými projekty na různých trzích a úspěchům při nemovitostních transakcích je ideální kandidátkou na tento post,“ reagoval na jmenování Britty Cesar Richard Hultin, prezident Skanska Commercial Development Europe.

#####Ve společnosti Cushman & Wakefield se povyšovalo

Zuzana Draslarová, Ivan Michněvič a Radovan Jurka byli povýšeni na pozici Senior Surveyor ve společnosti Cushman & Wakefield. Dosažení úrovně Senior Surveyor vyžaduje několikaleté zkušenosti a je prvním krokem k dosažení úrovně Associate. Zuzana Draslarová pracuje na pozici senior konzultanta v oddělení oceňováním nemovitostí, kde poskytuje poradenství v oblasti oceňování nemovitostí a developerských projektů pro mezinárodní i místní firmy s působností na českém a slovenském trhu.

Ivan Michněvič je členem oddělení pronájmu maloobchodních prostor, kde se specializuje na pronájmy jednotek v obchodních centrech a následné poradenství. Radovan Jurka pracuje na pozici senior konzultanta a finančního analytika v oddělení pronájmu kancelářských prostor, kde se specializuje na strategické poradenství místním i mezinárodním společnostem a finanční analýzy s tím související.