Posádka z Lipníku otestovala nové auto

Nedávného Offroad Maratonu v Přerově se zúčastnil i tým KMB 4x4. Jejich nový stroj sužovaly technické problémy.

Čtvrtý závod ze série Offroad Maraton se jel letos poprvé i na trati Přerovské rokle. A na startovním roštu nechyběla ani posádka lipnického KMB 4×4, která na okruhu vyzkoušela nové auto. Kvůli technickým problémům ale musel tým nakonec odstoupit. Parta ve složení Jiří Babka, Marcel Máca, Martin Schovanec a Vladimír Honzík se na kilometrovém okruhu objevila s novým strojem Hamunaptra, což je původně sériově vyráběné Mitshubishi Pajero 3.5 V6. Po dvou kolech od startu se ale na autě objevila závada na chlazení, a tým motor málem uvařil.

„Byli jsme zklamaní, že budeme muset odstoupit po tak krátké době. I když trošku jsme s tím počítali, jelikož závod byl pro nově postavený stroj první zkouškou,“ připouští Marcel Máca. Po chvíli jezdci v depu zjistili, že únik vody z chladícího systému zavinila hadice, která se při jízdě terénem uvolnila. Po krátké technické přestávce a dolití chybějící vody mohl tým pokračovat.

Od této chvíle jela Hamunaptra bez problémů, jezdcům se navíc dařilo zmenšovat časovou ztrátu. „S kolegou jsme vydrželi takto jet tři hodiny. V depu při střídání posádky jsme si ale všimli, že nám vytekly zadní tlumiče,“ vysvětluje Máca.

Protože hrozilo, že se tlumiče zadřou, tým KMB 4×4 ze závodu raději odstoupil. „Pokud by nás ale tato závada nepotkala, mohli bychom se umístit i mezi nejlepší pěticí týmů,“ uzavírá Máca.