Pražské týmy čekají na výhru v lize

V prvním kole nejvyšší soutěže dala čtyři mužstva z hlavního města celkem jeden gól a získala tři body.

Pražským celkům se start fotbalové ligy nepovedl. Hlavně proto, že se střelecky trápily. Trefil se jen slávista Marek Jarolím proti Mladé Boleslavi z nafilmovaného přímého kopu.

„Faul to asi nebyl. Upadl jsem a rozhodčí to pískl,“ řekl Jaroslav Černý o situaci, kdy se ho na hranici pokutového území pokoušel zastavit mladoboleslavský Václav Procházka.

Třináct a půl tisíce lidí v Edenu vidělo, jak domácí prohrávají po chybě obrany a brankáře Martina Vaniaka. Šťastný gól na konečných 1:1 přinesl obhájci titulu aspoň bod.

Sparta uhrála bezgólovou remízu v Teplicích. Utkání sledovalo patnáct tisíc diváků.

„Našich příznivců mohlo být mezi dvěma až třemi tisíci. Do sektoru hostí šlo osm set lístků a spousta lidí vyrazila po vlastní ose,“ poznamenal mluvčí letenského klubu Ondřej Kasík.

Gólu se nedočkalo ani sedm tisíc fanoušků v „Ďolíčku“ na střetnutí Bohemians 1905 – Brno. „Když hrajeme koncentrovaně a naplno, můžeme v lize působit se ctí,“ podotkl trenér nováčka z Vršovic Pavel Hoftych.

Střížkovští Bohemians Praha prohráli v prvním kole stejně jako v loňském roce doma s Olomoucí, tentokrát jí místo 1:2 podlehli 0:2. Na Strahov přišlo podle oficiálního údaje 1800 lidí.

Už v pátek 31. července hostí Sparta Bohemians 1905. V neděli 2. srpna hrají Slavia v Brně a Bohemians Praha doma s Českými Budějovicemi.