Příprava na Mattonku jede naplno

Basketbalisté Lokomotivy Interconex Plzeň zahájili přípravu na start v historicky první sezoně v Mattoni NBL.

Pětkrát v týdnu, někdy i dvoufázově, potí krev v domácím areálu a na stadionu Sokolu Petřín na Slovanech basketbalisté Lokomotivy Interconex Plzeň při přípravě na účinkování v nejvyšší domácí soutěži. Pod vedením nového trenéra Dominika Feštra začal trénovat už bez Velenského prakticky celý kádr z loňské sezony.

„Nyní se pochopitelně zaměřujeme na kondiční přípravu. Zatím to kluky baví, s jejich přístupem jsem spokojen,“ hodnotí první dva týdny tretrenér, kterému bude asistovat Stanislav Marian. „Fyzická příprava potrvá do 22. srpna, pak přidáme už i herní prvky. Pak už přijdou přípravné zápasy s Chomutovem, Jindřichovým Hradcem, v Děčíně, turnaje v Rokycanech a v Klatovech,“ nastiňuje plány Dominik Feštr.

Vedení Lokomotivy hodlá rozšířit kádr o dva až tři hráče. „Rýsuje se příchod středního rozehrávače se zkušenostmi z Mattoni NBL a reprezentace. V našem hledáčku je hráč, který hrál v nejvyšší soutěži i zahraničních ligách, a ještě chceme získat jednoho podkošového hráče. Jména zveřejníme po podepsání kontraktů, což by mělo nastat během následujících dvou týdnů,“ vysvětluje předseda klubu Pavel Froněk. Premiéru v Mattoni NBL plzeňský tým pak okusí 9. října v Novém Jičíně, před domácím publikem se představí 20. října v duelu s Pardubicemi.