Prologis dokončila prodej Prologis Parku Sosnowiec za 19,9 milionu EUR

Prologis, Inc., vedoucí mezinárodní vlastník, provozovatel a developer industriálních nemovitostí, a Hines Global REIT, houstonský veřejný investiční fond, který není obchodovaný na burze, sponzorovaný společností Hines, dnes oznámily prodej Prologis Park Sosnowiec v Polsku společnosti Hines Global REIT, Inc. Celková prodejní cena byla přibližně 19,9 milionu EUR.

Transakce sestává ze dvou moderních budov o celkové rozloze 47 000 metrů čtverečních skladových a kancelářských ploch, které jsou plně obsazeny.

Park je umístěn v katovickém regionu, který sousedí s Českou republikou a Slovenskem a těží ze svého skvělého dopravního spojení s Krakovem a Wroclaví silnicí E40 a s Varšavou silnicí E75. Katovické letiště je od parku vzdálené pouze 30 kilometrů a nabízí skvělé spojení do většiny evropských měst.

Prologis Park Sosnowiec je pátým objektem, který Hines Global REIT od Prologisu koupil. V dubnu Hines koupil dvě nemovitosti ve Varšavě, jednu v Bedzinu a Wroclavi. Podle celosvětové strategie značení průmyslových nemovitostí v portfoliu společnosti Hines bude Prologis Park Sosnowiec nazváy „Distribuční Park“ a bude pojmenován podle svého geografického umístění. Hines Poland bude asset managerem a property managerem objektů jménem společnosti Hines Global REIT.

Mieczyslav Godzisz, senior managing director společnosti Hines Poland řekl: „Akvizicí parku v Sosnowieci jsme rozšířili portfolio společnosti Hines v Polsku a dokázali jsme, že země v regionu střední a východní Evropy jsou i nadále stabilním místem pro investice do nemovitostí. Nabízejí lepší návratnost investic než trhy na Západě. Jelikož Hines se zaměřuje na investiční aktivity, vážně se poohlížíme i po dalších možnostech investování.“

Ben Bannatyne, managing director společnosti Prologis ve střední a východní Evropě řekl: „Tato poslední transakce je dalším krokem vpřed v souladu s naší strategií přeskupování portfolia dle naší investiční strategie a zaměřování se na novou výstavbu na klíčových trzích v regionu střední a východní Evropy.“

Prologis při prodeji zastupovala společnost Jones Lang La Salle.