Reality, co stojí v Česku za pozornost

Liberec, Ostrava, Plzeň, Beroun – víte, co mají společného? Architektonicky zajímavé a luxusní možnosti bydlení. Jak vypadají projekty, které developeři rozjeli právě mimo Prahu?

Liberec, Ostrava, Plzeň, Beroun – víte, co mají společného? Architektonicky zajímavé a luxusní možnosti bydlení. Jak vypadají projekty, které developeři rozjeli právě mimo Prahu?

Palác v Plzni

Podpis Bořka Šípka se skví na návrzích stavby v centru města, jež nese honosný název Palác Ehrlich. Zájemce láká na exkluzivní prostředí v centru města a velké a velmi světlé byty, z kterých je výhled na dominanty Plzně.

Za zmínku stojí velmi specifická vlastnost bytů – byty jsou navrženy a vybudovány tak, aby v nich jejich obyvatelé mohli snadno dělat úpravy a případně i upravovat dispozice dle svých vlastních požadavků. Prodej bytů byl již zahájen, stejně jako pronájem kanceláří, které celý komplex doplňují.

Velkorysé bydlení v Liberci

V Liberci je unikátní architektonický projekt spíše výjimkou. O to větší zájem vzbuzuje nově budovaná rezidence Zelené údolí. V jinak poměrně výrazně industriálním městě působí jako pastva pro oko bytové komplexy situované v parkově upravené lokalitě přirozeně izolované od okolní zástavby.

Celý komplex je kombinací nové stavby a rekonstruované původní vily. Součástí všech 22 bytů jsou i předzahrádky, terasy, či lodžie, které mají za úkol přirozeně propojovat interiér bytu s okolní přírodou.

Ostrava s novou tváří

Na podobný příběh narazíme i v Ostravě. Výrazně průmyslové město se snaží dopřát svým obyvatelům co nejkomfortnější bydlení. I proto vyrostl na břehu řeky Ostravice rezidenční komplex bytů. I zde je kladen důraz na dostatek prostoru, světla a blízkosti přírody. Dům má vlastní okrasnou zahradu určenou pouze majitelům bytů.

prodávaným nemovitostem dodává i lukrativní umístění na okraji krásné ostravské vilové čtvrti.

Golf v Berouně

Beroun může směle těžit ze svých dvou velkých předností – blízkosti Prahy a nádherné přírody. I proto zde vzniká hned několik rezidenčních čtvrtí. K prestiži místa nepřispívají jen moderní rodinné domy, ale také možnosti sportovního vyžití v okolí. V zvlněné krajině Brd si na své přijdou i milovníci turistiky, ale i golfu.