Rodinný dům Zlončice – atraktivní bydlení v přírodě

Nové domy mohou vznikat různě – buď jako součást většího developerského projektu, nebo naopak zcela individuálně.

Něco mezi zvolil architekt Roman Roupec, který si za své bydliště vybral středočeské Zlončice a rozhodl se ovlivnit vzhled a kvalitu svého nejbližšího okolí výstavbou dalších vil. Jedna z nich momentálně čeká na svého kupce. Moderní nízkoenergetická vila leží na hranici CHKO Přírodní park Dolní Povltaví. Vila je zaříznuta do jižní stráně a celoprosklenou stěnou směřuje do privátní zahrady.

Dispozice stavby maximálně využívá kvalit jižního pozemku, do obou podlaží se nastupuje z terénu, hlavní vstup je ze severu od slepého ramene příjezdové ulice. V tomto patře se nacházejí tři pokoje, ložnice, koupelna, WC, šatna – vstupní hala a schodiště do přízemí. Všechny pokoje mají velká francouzská okna přes celou šíři stěny, z jednoho z pokojů je možno vycházet přímo do terénu, ze dvou pak na společný balkon s výhledem do zahrady domu a na přírodní scenerie Zlončické rokle. Vstupní hala je přisvětlena efektním bezrámovým střešním světlíkem. V přízemí se nachází prostorný obývací prostor s jídelnou a kuchyní propojený opticky fyzicky přes celoprosklenou stěnu se zahradou domu. Dále pokoj, technická místnost–prádelna–kotelna s možností výstupu do terénu, koupelna s WC a sprchou, šatna, schodiště a sklad.

Užitná plocha vily je 209 metrů čtverečních, celý pozemek pak má přibližně 840 metrů čtverečních. Samozřejmostí je použití kvalitních materiálů, vila nabízí cihelné zdivo, betonový strop i střechu, dřevěná velkoplošná okna, podlahové topení či inteligentní elektroinstalaci. Zlončice leží přibližně sedm kilometrů od Kralup nad Vltavou, jen o něco vzdálenější je severní okraj Prahy. Velice dobře dostupná je veškerá občanská vybavenost.