Šance pro revitalizaci v Praze-Bubnech

Developerská společnost Orco vítá kladné stanovisko zastupitelstva hlavního města Prahy k možnosti zahájit změny územního plánu rozvojového území Bubny-Zátory a uložit dokončení územní studie.

Oproti předchozímu měsíci se za revitalizaci významného území postavila většina zastupitelů. Realizace přeměny téměř 60hektarového území železničního nádraží Bubny se po několika letech odkladů snad brzy posune dále. „Oceňujeme pokrok, který zastupitelstvo učinilo směrem k řešení celé záležitosti. Jsme přesvědčeni, že nová čtvrť, která v Bubnech bude postupně vznikat, bude Praze a Pražanům ku prospěchu ze všech možných hledisek,“ komentuje ředitel developmentu Bubny Ogi Jakšič.

Na pozemku, který je největším brownfieldem v centru Prahy, Orco společně s městskou radou plánuje výstavbu bytů, kanceláří, obchodů, zdravotnických zařízení, ale jednalo se také o využití části tohoto území pro účely kampusu vysoké školy a pro kulturní události. Součástí projektu s plánovanými investicemi v řádu desítek miliard korun je dále moderní vlakový přestupní terminál na Vltavské a velké množství zeleně.