SK Kladno na startu ligy: Náhradu za Drska zatím nemají

Dnes v osm večer nastoupí fotbalisté SK Kladno v Liberci k prvnímu zápasu nové ligové sezony. Problémy mají s tím, jak nahradí na postu stopera Pavla Drska, který odešel do Jablonce.

Poprvé od postupu do ligy Kladno nezměnilo v létě trenéry. Mužstvo do nové sezony povedou znovu Martin Hřídel a Stanislav Hejkal.

Byť mají v klubu rovnocennou pozici, fotbalová veřejnost vnímá jako hlavního kouče jedenačtyřicetiletého kladenského odchovance a patriota Martina Hřídela. Tomu dělá před začátkem soutěže největší starosti obrana.

Co vám ukázala krátká letní příprava?

Dá se říci, že máme velké problémy dát dohromady obrannou řadu. Myslím tím sehrát ji. Chybí v ní Pavel Drsek, který byl výjimečným hráčem. Navíc v prvních dvou kolech bude chybět další zkušený hráč Pavel Bartoš. Celou přípravu nemohl kvůli zranění hrát Jan Procházka a teď se zranil zase Vít Beneš.

Jak se v přípravě jevil Peter Mráz, který přišel z Čáslavi jako náhrada za Drska?

Musím říci, že jsme od něj čekali víc. Zatím nepotvrzuje, že by byl schopen šéfovat obraně. Vůdcovskou roli prostě zatím nemá. V této chvíli je to spíš sázka do budoucna. Protože vedl jako kapitán druholigovou Čáslav, která to dotáhla na postup do ligy a byly o něm ty nejlepší reference, čekali jsme víc. Nechci ho zatracovat, možná jsem na něj naložil až moc.

Co další nové tváře, Jan Moravec a Dimitri Tatanašvili?

Moravec vypadal ve všech přípravných zápasech velmi dobře, pouze jeden se mu nepovedl. Je to rychlostní typ hráče, kterého na kraj zálohy potřebujeme. Dimitri Tatanašvilli se rozjížděl pomaleji, ale poslední utkání se mu velice povedlo. Věříme, že oba budou posilami.

A Jan Broschinský? Jeho příchod se poněkud zkomplikoval?

Pořád jsme v jednání s Nitrou, která je jeho domácím klubem, tak i s Libercem, ze kterého odcházel. Vypadá to, že by mohl přijít na hostování, ale zřejmě až od druhého zápasu. Proti Liberci asi nebude.

Ještě k Tatanašvilimu. Je to ten gólový hráč, po němž jste tolik toužili?

Úplně to až takový typ není. Ale věříme tomu, že se díky němu produktivita našeho týmu zvedne. Pokud se nezraní a bude hrát, tak určitě nějaké góly dá. Ale on se také velmi dobře podílí na finální fázi před brankou. Takže i nějaké gólové příležitosti připraví.

Je velkým handicapem pro mužstvo, že tři domácí zápasy bude muset odehrát v Praze na Strahově?

Nejvíc asi bude bolet utkání s Bohemians 1905. Je to ale celkově problém, protože je to o tři domácí zápasy méně a na našem stadionu jsme dělali dost bodů. Musíme se naučit vyhrávat i venku.