Titanium: kancelářská dominanta u brněnského nádraží

V blízkosti brněnského hlavního nádraží vznikne jeden z nejmodernějších administrativních komplexů, který po dokončení rozšíří nabídku kancelářských ploch ve městě o 43 000 m2. Developer JRA Estate zde zahajuje stavbu administrativně-obchodního komplexu Titanium.

Na rozsáhlém nevyužívaném pozemku je stavba kancelářských objektů plánována již několik let a developer JRA Estate záměr stavby v roce 2009 přerušil kvůli ekonomické krizi. Nyní se opět vrací s aktivitou a podle předsedy představenstva developerské společnosti Zdeňka Staníka společnost zakonzervovanou stavbu znovu otevře již letos na jaře. Komplex administrativních budov má vytvořit špičkové pracovní prostředí propojené příjemnou relaxační zónou, která přinese aspoň dotek přírody uprostřed Brna. „Díky umístění v pěší dostupnosti kulturního i obchodního centra města, společně s vynikajícím napojením na dálniční síť a nadstandardní kapacitou parkovacích prostor v této lokalitě, dokáže Titanium uspokojit rozličné potřeby svých nájemců,“ říká o projektu Zdeněk Staník. Jinou referenční stavbou developera je již několik let otevřené administrativní centrum Platinium v ulici Veveří v Brně.

Komplex Titanium vznikne na celkové ploše dvou hektarů a nabídne vedle kancelářských ploch ještě 5000 metrů čtverečních obchodů a také 400 podzemních parkovacích míst. Přízemní podlaží budov jsou navržena jako obchodní prostory pro maloobchodní prodej a poskytovatele služeb, vyšší podlaží skýtají výhradně administrativní prostory a na nádvoří bude veřejně přístupný malý park.

#####Titanium těží z Platinia

Stěny budov komplexu Titanium budou prosklené a objekt se bude podobat domu Platinium. Řešení vnitřních kancelářských prostor zohledňuje zejména flexibilitu budov, díky tomu umožňuje volit různé dispozice prostoru podle potřeb klientů. Bude tedy možné zřídit jak malometrážní prostory s nejmenšími kancelářemi již o ploše 17 m2, tak i nadstandardní prostory s největší plochou velkoprostorové kanceláře 1500 m2. Efektivita špičkových technologií umožní umístit na jedno podlaží až 180 osob.

V rámci architektonického řešení komplexu Titanium vznikne klidová a relaxační zóna v podobě rozsáhlého parku s vodní plochou ve dvorním traktu. Vlastní koncepce budov s celoskleněnou fasádou pak poskytne kvalitní pracovní prostředí a vysoký uživatelský komfort, k němuž bude patřit zejména nadstandardní velikost a otevíratelnost oken, externí ovládatelné žaluzie, světlá výška interiéru tři metry, moderní systém ventilace, klimatizace a topení.

Budovy budou vybaveny čtrnácti vysokorychlostními výtahy a výkonnými záložními zdroji energie. K zajištění každodenního chodu aktivit všech uživatelů budovy budou sloužit také elektronický bezpečnostní a požární systém, kamerový a přístupový karetní systém, který umožní nerušený a plynulý přístup a komunikaci nájemcům i návštěvníkům komplexu Titanium v součinnosti s poskytovanými službami (nonstop provoz recepce a služba ostrahy, stylová kavárna a restaurace, bankovní a poštovní služby).

Použité technologie a systémy spolu s poskytovanými službami jsou již dlouhodobě ověřené v referenční budově administrativního centra Platinium.