U třeboňských lázní Aurora vyrůstá nový apartmánový komplex

Nedaleko lázní Aurora v Třeboni vyrůstá nový apartmánový areál Relax Park Třeboň. Bude v něm 75 bytů, které budou určeny jak pro trvalé bydlení, tak pro rekreaci. Informoval o tom Daniel Kraft ze společnosti Třeboň Invest, která je investorem stavby.

Stavět se už začalo, pět budov by mělo být hotovo do října 2011. Podle Krafta se už od zahájení stavby ozývají zájemci o apartmány o velikosti od 28 do 76 metrů čtverečních. Jejich cena se pohybuje od 29 tisíc korun za metr čtvereční. Lázně Aurora by tak mohly získat novou ubytovací kapacitu, neboť nyní nemohou uspokojit všechny zájemce o ozdravné či relaxační pobyty. Na to prokurista lázní Martin Blažek uvedl, že by větší počet klientů dokázali uspokojit. Navíc plánují zvětšení wellness centra, které by rozšířilo nabídku služeb.

Lázně mají v současnosti léčebnou kapacitu zhruba 900 hostů. Ročně jejich služby využije přes 20 tisíc lidí. Lázně se zaměřují na léčbu pohybového aparátu. Součástí komplexu budou i nebytové prostory určené podnikatelům, kteří by tam chtěli nabízet různé druhy služeb. Podle Krafta je třeboňský projekt vhodný i pro podnikatele v turistickém ruchu. „Je tu totiž možnost zřídit penzion pro ubytování lázeňských hostů,“ dodal Kraft. Developerem projektu je skupina investorů sdružená ve společnosti Třeboň Invest. Podobný projekt nyní realizují v Uherském Hradišti.