V Uhříněvsi vyrostou moderní kanceláře a sklady

Moderní administrativní budovu se sklady postaví společnost CRESCON na okraji Prahy. Centrum Bečovská se 688 m2 kancelářských a 535 m2 skladových ploch vyroste ve stejnojmenné ulici v Uhříněvsi, ve strategické poloze mezi obchodními a průmyslovými zónami Průhonice-Čestlice, Štěrboholy a Říčany.

Projekt je koncipován jako reprezentativní administrativní budova vhodná pro samostatné sídlo firmy, která kromě kancelářských ploch potřebuje také skladové prostory. „Centrum Bečovská bude ideální například pro společnost, která obchoduje s drobným sortimentem a ke svému fungování potřebuje kolem 50 procent skladů a 50 procent administrativního zázemí. Svou velikostí a dispozicemi se hodí pro firmu se zhruba 20 až 30 zaměstnanci. Navržené interiérové řešení kanceláří je velmi flexibilní a můžeme jej přizpůsobit konkrétním požadavkům klienta,“ řekl k novému projektu ředitel developerské společnosti Jan Jerie. Pro Centrum Bečovská je již vydáno stavební povolení, které na začátku tohoto roku nabylo právní moci. Nyní se čeká na podpis smlouvy s případným nájemcem či kupcem, výstavba pak může začít prakticky okamžitě.

Objekt je složen ze dvou propojených částí, kdy ke skladové sekci přiléhá třípodlažní administrativní budova. V přízemí kancelářské části se nachází recepce, technické zázemí a prostory vhodné pro zasedací místnosti či vzorkovny. Kanceláře v prvním a druhém patře lze na základě požadavku klienta přizpůsobit. Je možné je rozdělit do samostatných místností či celou plochu ponechat jako otevřený open space. Kancelářské prostory v obou patrech doplňuje malá kuchyňka a sociální zázemí. Standardy a technické vybavení kanceláří budou nadefinovány až přesně podle požadavků konkrétního nájemce nebo kupce. Skladové prostory o výměře 535 m2 jsou dělitelné na dvě části a v případě potřeby je lze vybavit chlazením. Nosnost podlahy je 5000 kg/m2 a maximální výška skladování 8,2 m. Konstrukce pro skladování, které je uvažováno v regálech, bude ocelová z jeklového profilu. Sklady mají také denní osvětlení, které je zajištěno pásovými okny u střechy objektu. Dvě vstupní brány umožňují vjezd osobním automobilům i menším tranzitním nákladním vozidlům. Součástí skladu je samostatné oddělení pro nabíjení elektrických vysokozdvižných vozíků, jež slouží pro snadnou manipulaci s výrobky na europaletách.

#####Dominantou je prosklená konstrukce

Architekti a projektanti ateliéru Art Projekt Jihlava dali objektu architektonický výraz, který je plně v souladu s funkčním využitím. Při pohledu na vstup a na západní stranu budově dominuje prosklená hliníková konstrukce, která kancelářím dodává plné denní osvětlení. Zbývající část bude vytvořena z barevných smaltovaných plechů s minerální izolací. Objekt má obdélníkový půdorys se severním „vykousnutým“ rohem u vjezdových bran s manipulační plochou pro nakládání. Střecha nad skladovou částí bude sedlového tvaru, ovšem zakryta atikou, takže zvenku bude vypadat jako střecha plochá, která je v administrativní části.