Větruše dnes otevře, ale jen na zkoušku | E15.cz

Větruše dnes otevře, ale jen na zkoušku

Restaurace na výletním zámečku Větruše nad Ústím se dnes po delší pauze opět otevře veřejnosti. Na jídelním lístu bude polévka a výběr ze dvou jídel.

Nový provozovatel restaurace Jan Vrba nabídne tradiční českou kuchyni vařenou moderním způsobem. Zajímavá je nabídka také dalších jídel, mezi kterými nechybí jídla pro děti, těstoviny a hlavní chody. „Restaurace prošla velkými změnami. Rozhodně působí velmi útulně a neuvěřitelný je také pohled na město. Mě dnes velmi potěšila prohlídka kuchyně, která využívá všech dostupných nejmodernějších technologií“, řekl náměstek primátora Jan Řeřicha, který byl u předání kuchyně provozovateli Větruše panu Vrbovi. Odborníci při předání zařízení pak potvrdili, že samozřejmostí je šetrná tepelná úprava pokrmů, minimální ztrátovost úbytku na váze při tepelné úpravě tzv. nízkoteplotní vaření. První měsíc provozu bude zkušební. „Teprve pak přijde oficiální otevření, zřejmě to bude 11. října“, prozradil Jan Vrba s tím, že slavnostní otevření restaurace Větruše se ponese v historickém stylu.

 

Články odjinud

Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!