Volejbalisté potřebují publikum

Volejbalová extraliga má za sebou první zápasy v novém roce a Kladno stále atakuje čelo tabulky.

Poslední dvě utkání kladenští volejbalisté prohráli. Zvláště debakl 0:3 v Brně mrzí víc než těsná porážka 2:3 v Benátkách nad Jizerou. Brňané jsou totiž na chvostu extraligy a papírově neměli mít proti Kladnu nárok.

Na porážky už zapomeňte

„Hráči sice dokážou předvádět velice hezkou hru, ale na druhé straně si neodpustí neuvěřitelné výpadky a prohrát třeba nula tři s posledním týmem,“ hořekuje trenér Jindřich Licek. „Prohry s Brnem i Benátkami nás mrzí. Odvážně hrající soupeři si vítězství zasloužili,“ doplňuje trenéra blokař Borek Fokt.
Na kladenské volejbalisty se kvůli jejich zaváhání bodově dotáhl druhý tým tabulky Dukla Liberec. Mezi těmito kluby se zřejmě rozhodne, kdo půjde v březnu do vyřazovacích bojů o titul z první příčky. Do té doby ale zbývá kladenským hráčům odehrát ještě třetina základní části. „Play-off je úplně jiná soutěž a vyhrát může téměř kdokoli,“ míní trenér.

Do Kladna přijede nováček z Havířova

Už ve čtvrtek 21. ledna zavítá do Sportovní haly Slavia Havířov a diváci se mohou těšit na pěkný volejbal. Proč? Doma by si totiž neměli Kladenští dovolit prohrávat. Pokud mají uspět v celé soutěži, potřebují také početné domácí publikum a to si získají jen atraktivní hrou. Havířovští, nováček extraligy, poskládali kolem zkušených volejbalistů poměrně slušný tým. Na rozdíl od Kladenských dokázala Slavia například v Brně vyhrát.
„Doufám, že se kladenské publikum sejde v hojném počtu a našim klukům pomůže získat sportovní skalpy havířovských borců. Hráči za to své fanoušky odmění výbornou hrou,“ dodává Licek.
Pořadí dalších soupeřů pro domácí zápasy týmu Brownhouse volleyball Kladno bude oficiálně známé až po čtvrtečním utkání s Moravany.