Výstavba kancelářských budov River Garden II a III zahájena

Na Rohanském nábřeží v Praze-Karlíně začala výstavba dvou navzájem propojených administrativních budov River Garden II a III. Projekt navazuje na první etapu, kterou se podařilo plně pronajmout již dva měsíce po kolaudaci. „Celkově nabídneme budoucím nájemcům 24 500 čtverečních metrů kancelářských ploch kategorie A v jedné z nejdynamičtěji se rozvíjejících administrativních oblastí v Praze,“ říká generální ředitel HB Reavis CZ Marcel Kasanický.

Soubor nových budov bude dokončen na jaře 2014. Výrazným architektonickým rukopisem prodlouží bulvár Rohanského nábřeží. Soubor dvou propojených budov je dílem architektů Baumschlager a Schindler Seko architekti. Pravidelný rastr oken River Garden II s vertikální proporcí doplňuje fasáda postavená na klasické sloupové kolonádě s otevřeným podloubím, s hliníkovým obkladem zlato-bronzové barvy. Vertikální členění je v kontrastu se sousední River Garden III, která nabídne hladkou, horizontálně členěnou, fasádu mléčné barvy v kombinaci s otevřenou kolonádou bez sloupů a nepravidelně šikmou siluetou střechy.

Projekt River Garden II a III koupila společnost HB Reavis Group z vlastních zdrojů letos v květnu. „Ihned jsme zahájili přípravu samotné stavby. Podařilo se nám dodržet harmonogram. Nyní realizujeme náročné podzemní práce, budeme řešit inženýrské sítě a následně samotnou stavební jámu,“ doplňuje manažer HB Reavis Group Robert Ullman. Součástí projektu je rekonstrukce přilehlé křižovatky a Šaldovy ulice, rovněž i výstavba parkovacího zálivu a napojení na místní cyklotrasy.