WPB Capital snižuje úrokové sazby úvěrů na 7,95 prcenta ročně

WPB Capital, spořitelní družstvo snižuje úrokové sazby úvěrů pro podnikatele i fyzické osoby. Podnikatelské úvěry s rychlým úvěrovým procesem do výše sto milionů korun jsou nyní dostupné už od 7,95 procenta ročně a přibližují se tak bankovním úvěrům. Na rozdíl od bank však WPB Capital vychází vstříc i společnostem s krátkou podnikatelskou historií nebo optimalizovaným daňovým přiznáním. Fyzickým osobám nabízí WPB Capital flexibilnější alternativu k hypotečním produktům.

Úprava úrokových sazeb, které nyní začínají na 7,95 procenta ročně, se dotýká všech nabízených úvěrů pro podnikatele i fyzické osoby. Vzhledem k možnosti půjčit si až sto milionů korun s dobou splatnosti od 1 roku do 20 let a rychlým úvěrovým procesem konkurují úvěry od WPB Capital bankovním produktům. „Snížením úrokových sazeb na 7,95 procenta chceme oslovit širší spektrum klientů a zajistit vyšší dostupnost úvěrů. Společně se zlevněním úvěrů se nám podařilo zachovat jejich flexibilitu. Stále platí, že klíčovou podmínkou k poskytnutí úvěru zůstává zástava v podobě nemovitosti. Překážkou není krátká podnikatelská historie, optimalizované daňové přiznání, krátká historie příjmů v České republice nebo méně závažný záznam v registru dlužníků,“ říká vedoucí úvěrového oddělení WPB Capital, Peter Mojcík.

Úvěry od WPB Capital jsou charakteristické krátkou dobou vyřízení a menší administrativní náročností. „Úvěr v běžných případech vyřizujeme během dvou až tří týdnů od doručení kompletních podkladů. Díky rychlosti si naše služby oblíbili zejména developeři nebo obchodníci s nemovitostmi,“ uvádí Peter Mojcík. Pro fyzické osoby nabízí WPB Capital neúčelový úvěr v podobě americké hypotéky a unikátní hypotéku snadno dostupnou i cizincům. „Naše nabídka cizí státní příslušníky žádným způsobem nediskvalifikuje ani v případě, že nejsou schopni doložit dostatečnou historii příjmů v České republice. Děláme maximum pro to, abychom jim vyšli vstříc a splnili jejich požadavky na financování,“ zdůrazňuje Peter Mojcík.

Jedinou podmínkou zcela nezbytnou pro poskytnutí úvěru je zástava v podobě nemovitosti. Výše poskytnutého úvěru se přitom nejčastěji pohybuje v rozmezí 50 až 60 procenty hodnoty nemovitosti podle rizikovosti úvěru. „Díky kvalitnímu zajištění v podobě nemovitosti klienta nehrozí, že by WPB Capital o prostředky přišlo,“ zdůrazňuje Peter Mojcík. K výraznému snížení úrokových sazeb na 7,95 procenta přispěl zejména nárůst objemu portfolia poskytnutých úvěrů v uplynulých letech, který umožnil dosáhnout výrazné úspory z rozsahu a zlepšení efektivity úvěrového procesu.