Z hotelu přímo do vodního světa

Začátkem prosince byl v Praze otevřen nový čtyřhvězdičkový Aquapalace Hotel Prague. Ten je součástí největšího středoevropského aquaparku. Svou polohou uprostřed nákupního, obchodního a zábavního centra spolu s přímým napojením na vodní svět zaručuje hotel pestrý pobyt.

Hotel je umístěn přímo v areálu Aquapalace Praha, a je tak nyní jediným a unikátním hotelem s přímým přístupem do vodního parku v České republice,“ uvedl Pavel Sehnal, předseda představenstva společnosti SPGroup, a.s. Hotel je charakteristický svou neobvyklou koncepcí, která zcela využívá námětu vody. Ten se objevuje nejen ve výzdobě jednotlivých pater i celého hotelu, v pojmenování místností, ale i v nabízených službách a možnostech vyžití přímo v aquaparku. Rozmanitá nabídka tak láká nejen dospělé, ale je i výbornou alternativou pro rodiny s dětmi a sportovní nadšence. „Velmi jsme dbali na drobnosti a designové detaily. Důraz jsme kladli na volbu barev a jejich sladění, které dotváří celkovou příjemnou atmosféru hotelu,“ doplnil Pavel Sehnal.

#####Školení uprostřed Atlantiku

Tematika vody a vodního světa inspirovala provozovatele hotelu k pojmenování hotelových středisek a konferenčních místností. Firemní jednání tak můžete organizovat na Bora Bora, nebo se účastnit školení na Barbadosu či jiných ostrovech Atlantiku, Pacifiku či Francouzské Polynésie. „Rozsáhlé zázemí v podobě konferenčních místností bude vyhovovat jak komornímu jednání, tak prostorově náročnějším akcím. Můžeme poskytnout prostory s kapacitou až pro 650 osob,“ dodala Vladana Horáková, generální ředitelka Aquapalace Hotelu Prague. Hotel disponuje 231 pokoji, z toho je 176 dvoulůžkových, 30 pokojů pro rodiny, 10 pokojů s terasou, dále jsou v hotelu 3 Junior suity a 12 King suitů. Nejvyšší patro hotelu nabízí obchodní klientele nadstandardní služby, jako například přístup do byznysového koutku s internetovým připojením a občerstvením zdarma. Hotelová podzemní garáž disponuje 126 parkovacími místy. Aquapalace Hotel Prague patří do sítě rakouského managementu Vienna International Hotels&Resorts. Investorem je skupina SPGroup, a.s., která drží v současnosti podíly v celkem 46 společnostech, a to především majetkové podíly v průmyslových podnicích, společnostech zaměřených na finanční služby a společnostech zprostředkovávajících prodej nemovitostí či realizujících developerské projekty. Významným projektem tohoto typu je právě výstavba aquaparku v Praze-Čestlicích.

#####Aquapark je na prodej

Zástupci SPGroup nedávno uvedli, že by čestlický areál mohl být po odeznění současné bankovní a hypoteční krize nabídnut k prodeji. Po dobu nejméně 20 let však chce skupina společně se svými německými a rakouskými partnery zůstat provozovatelem a nájemcem tohoto zařízení. SPGroup provozuje vlastní developerskou divizi, která kromě aquaparku staví i výrobní haly, logistická centra a bytové projekty. Všechny tyto projekty jsou po dokončení nabízeny k prodeji.