Za suchdolskou školou se rodí moderní bydlení

I přes stále vznikající nové bytové projekty vám chce společnost ART REAL ESTATE s. r. o. představit a nabídnout velice zajímavý bytový projekt, který bezesporu splňuje i ty nejnáročnější požadavky na moderní bydlení.

Realizace tohoto projektu probíhá v šesté pražské městské části, konkrétně v Suchdole v bezprostřední blízkosti Základní školy Mikoláše Alše. Tato lokalita se vyznačuje velmi příjemnými podmínkami pro klidné bydlení s velmi dobrým dopravním spojením do centra Prahy. Lokalita Suchdola měla historicky příměstský charakter, který se vyznačoval zástavbou rodinných domů umístěných v zahradách.

Bytové domy s obchody a službami v přízemí se v této městské části nacházejí na náměstí, ale také v rámci několika nově vybudovaných bytových souborů. Tento rozvoj směřující k městské formě zástavby souvisí s velmi výhodným geografickým umístěním navazujícím na dostupnost významných historických a obchodních center hlavního města, ale zároveň na unikátní přírodní scenerie umožňující odpočinek a sportovní vyžití. Atraktivitu místa doplňuje význam místní České zemědělské univerzity.

#####Nabídka bytů začíná od velikosti 1+0

Bytový projekt Za školou nabídne celkem 43 bytových jednotek ve třech bytových domech. V nabídce je možné najít byty různých kategorií od bytů 1+0 přes mezonetové byty až po byty 3+1. Každá z bytových jednotek má vyčleněno parkovací stání ve společných podzemních garážích, vlastní sklípek v suterénu a naprostá většina má k dispozici balkon nebo terasu. V případě bytů v prvním nadzemním podlaží je terasa doplněna vlastní předzahrádkou. Provozní uspořádání domu vychází z umístění kapacitní garáže v suterénu a pěších přístupových zón v úrovni prvního nadzemního podlaží.

Každý z domů má ze společného schodiště samostatný přístup do garáže a u domu D je schodiště doplněno o výtah. Vstupy z úrovně chodníku jsou do každého domu samostatně. Domy C a E jsou navrženy s jednotkami ve dvou nadzemních podlažích a mezonetovými byty v podkrovním prostoru ve 3. nadzemním podlaží, které je ustupující. Bytový dům D má tři byty ve čtvrtém nadzemním podlaží, které je ustupující. Díky tomuto uspořádání mají možnost v tomto bytovém projektu bydlet rodiny s dětmi a v případě menších úsporných bytů i senioři nebo mladí, startující do života.

#####Důraz na dostatek zeleně

Architektonická forma vychází z moderních tvarů a materiálů. Celková hmota vyvažuje objem sousední budovy základní školy a koresponduje s objemem přilehlé sokolovny se sedlovou střechou inspirující zastřešení domů C a E. Dominantním prvkem fasád jsou dvoupodlažní arkýře vystupující z domů se sedlovou střechou. Na fasádách jsou okenní otvory opatřené posuvnými okenicemi z masivního dřeva umístěnými do kovových kolejnic v barvě přírodního zinku. Dále jsou okna opatřena venkovními žaluziemi a roletami. Okna domů jsou dřevěná s výjimkou vstupních portálů a výkladů obchodních ploch, které jsou navrženy z hliníkových profilů v přírodním provedení.

V neposlední řadě budou ve výrazu domů hrát roli květníky na početných terasách, jejichž koncepce umožní osázení celoroční zelení a pojednání pohledových ploch fasády kompozicí zeleně. Ubíhající sedlová střecha je navržena z ploché tmavošedé krytiny umělé břidlice, ta však nebude z horizontu běžného pozorovatele zásadně působit ve výrazu domu. Totéž se týká i pultových střech na ubíhajících podlažích domu D. Tento povrch je navržen z PVC fólií šedé barvy. V bezprostředním okolí domu, v předzahrádkách, jsou uplatněny pohledové kamenné stěny, oplocení ze systémových síťových dílců, dřevěné paravány a palubové podlahy kombinované s oblázkovými a trávníkovými povrchy.

*www.artreal.cz*