Začíná se stavět Zelené město

Na začátku prosince podepsal investor – společnost Zelené Město, a. s., člen skupiny Lighthouse Group a generální dodavatel stavby Obytný soubor Zelené město – smlouvu se stavební společností SYNER, s. r. o., ze stavební divize skupiny S group holding.

Přípravné práce na výstavbě bytového projektu, zajištěné společností Hochtief CZ, a. s., byly započaty v říjnu 2007 a probíhají kontinuálně s hlavní stavbou do února. Vlastní výstavbu I. etapy obytných domů (432 bytů v 17 domech na jižním svahu území) zahájil generální dodavatel, společnost SYNER, s. r. o., okamžitě. Obyvatelé prvních dokončených bytů se budou do svých nových domovů stěhovat již na podzim roku 2009. Předpokládaný termín úplného dokončení celé I. etapy je počátek prvního čtvrtletí roku 2010.

Celý projekt je plánován ve dvou ucelených etapách, které na sebe budou navazovat tak, aby stavební práce v lokalitě probíhaly co nejkratší dobu.

Zástavba je koncipována jako soubor 28 samostatných šestipodlažních domů, doplněný dvěma jedenáctipodlažními objekty. Obytné domy jsou usazeny na svazích mělkého údolí pod vrchem Třešňovky, svažujícího se směrem od ulice Spojovací. Každý svah nabídne různé koncepty bydlení, vždy s důrazem na vysokou funkčnost, představovanou především promyšleným řešením vnitřních dispozic bytů a maximálním propojením interiérů bytů s okolní zelení. Téměř polovina stávajících zelených ploch zůstane zachována i po dokončení projektu v podobě parku přístupného i veřejnosti, nebo v podobě vlastních zahrad či zelených teras.

V nabídce je široká škála bytů od 1+kk (od 32 m2) přes oblíbené 2+kk (typicky 54 m2), rodinné 3+kk (od 85 m2) až po nadstandardní 4+kk (přes 100 m2), vše ve standardu dokončení převyšujícím jiné projekty v této cenové kategorii. Byty jsou nabízeny v cenových relacích od 40 000 do 52 000 Kč za metr čtvereční (bez DPH).

Společnost Zelené Město, a. s., je členem skupiny Lighthouse Group, mezi jejíž akcionáře patří např. RREEF/Deutsche Bank AG, Globe Trade Centre S. A., Scorpio BSG Ltd a Alliance Holdings Developments Limited.

Skupina Lighthouse Group se zabývá společně s akciovou společností České přístavy revitalizací areálu bývalého Holešovického přístavu v Praze-Holešovicích, kde již realizovala výstavbu kancelářského komplexu Lighthouse a kde v současné době finišují stavební práce na luxusním bytovém projektu Prague Marina. V neposlední řadě je dalším projektem skupiny výstavba komerčně zábavního komplexu v okolí Sazka Areny.

SYNER má za sebou výstavbu bytových komplexů Panorama Modřany, Praha; Rezidence Havlíčkovy sady, Praha; Obytný soubor Bělohorské zahrady, Praha; Bytové domy Svojsíkova, Mladá Boleslav; Obecní byty Zelené údolí, Liberec a další. Za dobu své existence společnost postavila přes padesát rezidencí a domů, které v součtu nabízejí 1500 bytů. Vedle bytů SYNER realizuje průmyslové a obchodní areály, stavby občanské vybavenosti, sportovní objekty, zdravotnická zařízení, budovy pro školství a kulturu, dále pak technologické a dopravní stavby i kompletní průmyslové zóny.

Za své stavby společnost obdržela čtyři tituly Stavba roku a jednu nominaci na toto ocenění a pyšní se řadou profesních certifikátů. K dnešku má SYNER, s. r. o., na svém kontě přes 250 dokončených projektů v celkovém objemu přes 20 miliard korun. V současné době v roli generálního dodavatele staví v blízkosti mezinárodního letiště Praha-Ruzyně největší outletové centrum v ČR OUTLET AIRPORT PRAHA v hodnotě 1,25 miliardy korun.