Znásilnění v Ostravě, hledá se pachatel

Policisté v Ostravě intenzivně pátrají po neznámém zločinci, který v sobotu nad ránem znásilnil jedenapadesátiletou ženu.

Hrůzné okamžiky si prožila žena po třetí hodině ranní v Moravské Ostravě u parku Milady Horákové na ulici 28.října. Nečekaně k ní zezadu přistoupil neznámý muž, vyhrožoval jí a bránil v pohybu. Pak ji zatáhl do nedalekého parku, svlékl a znásilnil.
„Žena se snažila bránit, avšak neúspěšně,“ popsala zločin ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. „Žena se pak ze strachu pokusila násilníkovi nabídnout vhodnější místo pro soulož,“ doplňuje mluvčí. Násilník prý svolil, dovolil ženě, aby se oblékla a z parku dvojice odešla. Ženě se na ulici 28.října podařilo muži vytrhnout a volala o pomoc. Na zastávce u Domu energetiky stáli tři lidé, ti ale ženě nijak nepomohli. Řekli jí, ať si zavolá z veřejného automatu.To žena skutečně udělala. Když na místo dorazila police a záchranka, odvezli ženu okamžitě do nemocnice. Při útoku žena utrpěla několik zlomenin a musela být hospitalizována.
Podle policistů je podezřelý muž ve věku kolem pětadvaceti let, vysoký asi 180 centimetrů a váží zhruba 80 kilogramů. Má krátce ostříhané vlasy tmavě hnědé barvy, velké tmavé oči a byl oholený. Výrazným znakem má být jeho orlí nos. Byl oblečen v tmavém oblečení a mluvil plynule česky..
Police nyní vyzývá občany, kteří mají jakékoli informace k závažnému zločinu, aby je sdělili na lince 158 nebo na policejní služebně. Žádá také ty, kteří stáli v době zločinu na zastávce u Domu energetiky, aby polici kontaktovali. Pachateli nyní hrozí trest od dvou do deseti let