Znovuoceněná Kajetánka zahájila poslední etapu výstavby

Luxusní projekt Kajetánka v pražském Břevnově zahájil výstavbu posledního bytového domu, ve kterém se bude nacházet 25 bytů. Předprodej bytů poslední fáze projektu byl zahájen v říjnu. Po právě probíhajících přípravných pracích bude samotná stavba zahájena v prvním čtvrtletí příštího roku. Předpokládané dokončení budovy, a tím i celého projektu, uzavře stěhování posledních klientů, jež je plánováno na čtvrté čtvrtletí roku 2014.

Ve čtvrtém bytovém domě budou k dispozici tři desítky bytů 2+kk až 5+kk s plochami od 52 do 140 čtverečních metrů ve vysokém standardu po stránce kvality provedení prací i vybavení jednotlivých bytů. V tuto chvíli byly provedeny přípravné práce na zahájení výstavby budovy, hrubá stavba by měla být dokončena do konce léta příštího roku. „Čtvrtý bytový dům, jehož výstavbu jsme právě zahájili, projekt Kajetánka fakticky dokončí. Věříme, že o bydlení v něm bude stejně velký zájem, jako tomu bylo v případě ostatních tří bytových domů. Díky jeho poloze bude mít bydlení v něm zvláštní kouzlo. Jedná se o dům nejblíže umístěný stávajícímu rybníčku, jenž dodává bydlení na Kajetánce punc jedinečnosti a romantiky. Také pohledy z balkonů a teras do parku směrem vzhůru budou dodávat pocit velmi blízkého sepětí s přírodou,“ sdělila Andrea Straube, zástupce developerské společnosti BOZNER.

Kajetánka, nacházející se mezi ulicemi Radimova a Na Petynce, je nyní zcela jiným místem, než tomu bylo v minulosti. V prvních dvou bytových domech od jara spokojeně bydlí noví majitelé, do třetího domu se začnou stěhovat začátkem roku 2013. Balkony většiny bytů jsou situovány směrem do parku a nabízejí unikátní pohled do udržované vzrostlé zeleně a na zrenovované jezírko. Ve zrekonstruovaném zámečku byla otevřena restaurace Vila Kajetánka, rozsáhlý zrekultivovaný park v podobě anglické zahrady vybízí k poklidnému trávení volného času. Druhý historický skvost projektu, barokní Oranžerie, která je určena pro náročné bydlení, je v pokročilém stadiu rekonstrukce.

Rezidenční projekt Kajetánka se letos, stejně jako loni, dočkal dvou významných ocenění. Prvním letošním úspěchem projektu jsou dvě ocenění získaná v soutěži Realitní projekt roku 2012, a to Cena odborné poroty za 1. umístění v regionu Praha 6 a Cena veřejnosti v tomtéž regionu. Dalším úspěchem je nominace Kajetánky na Cenu starostky městské části Praha 6 za nejlepší novostavbu či rekonstrukci v období 2010–2012.