Daniel Novák: Homer a developer

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: 7 Dominik Bachurek

A je po krizi. V Kařezu na Rokycansku je znovu zájem o byty, hlásá agenturní zpráva. Jestliže už i Kařezští prohlašují, že je u nich zase dobře, tak musí být dobře všude.

A když někomu nepomůže ani neomylná neviditelná ruka, podá pomocnou ručku radnice. Například z Prahy 11. Natolik se dojala nad osudy obyvatel, kteří nemají na vlastní bydlení, že se pro ně rozhodla objednat zánovní nájemní dům. Dokonce na něj vypsala soutěž.

Vítězem lítého klání dvou uchazečů o lukrativní zakázku se stal známý pražský developer, který si však už nějaký ten pátek pořádně do země nekopl. Asi eroduje ekonomika i stará přátelství. Navíc ačkoli na to měl nárok, se nakonec nedostal ani do nového filmu o kmotrovi mnoha podobných dobrých duší jako těch z Prahy 11.

Ale zaplaťpámbu za ně, ty si od našeho developera určitě na sekyru stavět nenechají. A aby si to pojistil, poslal pár melounků na pomoc partaji, jež je s tím nahoře zadobře nejvíce. Pánbů totiž za nikoho faktury platit nebude.

Nad Tatrou se zatím blýská jen ve slovenské hymně, ale kdo ví. Na internetu se objevily e-maily, které hackeři představili jako komunikaci pracovníků dodavatelských firem pracujících na dostavbě slovenské jaderné elektrárny Mochovce.

O pravosti materiálu poukazujícího na šlendrián při výstavbě stále není jasno. Stejně jako o tom, zda bude mít tamní velín na povel osvědčený Homer Simpson. Uvidíme, zda je na každém šprochu pravdy trochu. Například až se reaktory spustí.