Daniel Novák: Prezident a lahváč

Prezident Miloš Zeman

Prezident Miloš Zeman Zdroj: ctk

Pan prezident se kvůli prodeji severomoravských bytů po OKD sešel se šéfem antimonopolního úřadu i s byznysmenem Pavolem Krúpou, který na spolumajitele dolů vyhlásil hon. Zdeněk Bakala zkrátka není oblíbencem nejen svých bývalých nájemníků, ale ani obyvatele Hradu.

Bude proto zajímavé sledovat, zda čilá aktivita kolem nedávné transakce bude mít nějaké dopady. S předsedou ÚOHS se hlava státu jistě nesetkala jen kvůli poklábosení. Nedávná horka se tak možná vrazí ještě do jiných sfér.

Část klientů zkrachovalého H-Systemu žádá, aby byl zakladatel společnosti Petr Smetka propuštěn z vězení. Prý by mohl zabránit údajnému tunelování majetku firmy v konkurzním řízení. A pak třeba zase rozjet nějaký realitní projekt. Lidí, kteří si myslí, že lze pořídit bydlení za pár drobných, bude určitě zase dost.

Síť O2 zažila ve středu zhruba na dvě hodinky výpadek po celém Česku. Nějaký malý akcionář se na to asi rozhodl podívat zblízka. Tedy na ten optický kabel. A zase se ukázalo, že stačí pár přešmiknutých kablíků, a jsme v pytli.

V Hulíně na půdě jednoho domu našli přes osm desítek let starou pivní lahev se Zubrem řady Grand. Nálezce daroval lahváč Pivovaru Zubr. Ten teď chce zkoumat složení a vztah k současnému Grandu. O ležácích samozřejmě obecně jen v dobrém. Na druhé straně pivo časem zraje asi přece jen k jiným koncům než víno. Pokud pivovarníci zjistí, že archivní Zubr je stejný jako ten nový, ještě nemusí mít důvod k jásotu.

Čtěte také zápisníky dalších redaktorů E15: