Daniel Novák: Růžička a Varufakis

řecký ministr financí Janis Varufakis

řecký ministr financí Janis Varufakis Zdroj: ctk/AP

Ministr financí oznámil, že důchodci letos dostanou jednorázově šest stovek navíc. Alespoň je budou moci utratit v nějaké hezké akci. Ne předváděcí. V supermarketu. Třeba za kuřátko z Vodňan, mlíčko z Olomouce či buřtíky z Kostelce. Vypečené. Jako houstičky z Penamu. Aby to bylo vypečené odshora dolů, chybí ještě ovládnutí řetězce. Ale už i na tom se jistě maká.

Příští týden má být na Hradě premiéra Krtečka a Pandy. Za účasti čínské vicepremiérky. Snad z toho zase nebude ostuda. Od Tondy Blaníka víme, jak to bylo s krtečkem a pandičkou v miliardářském tryskáči.

Kauza trenéra Vladimíra Růžičky prý není v tuzemském hokeji plošnou praxí. Tímto výrokem tedy šéf Českého hokejového svazu Růžu hezky potopil. Možná i pod led. Kdyby řekl, že to tak dělají všichni, mohl být klid. Všechny najednou by nikdo nevyhodil. A když by poukázal na kauzu FIFA, mohlo to být pod kobercem úplně. Tomu by se pak už jen říkalo „nový normál“.

Bohatství důležitých zpráv z tuzemských regionů přinesl i tento týden. V Brně odstartovala petice za nový fotbalový stadion. Hradec Králové dokonce vypíše projekt na výstavbu nového stánku pro kopanou. Zato na Žižkově si nechá radnice vypracovat analýzu, co dál se stadionem nebohé Viktorky. Nejdůležitější zpráva ovšem přišla ze Znojma. Městský pivovar získal stavební povolení. Na zdraví!

Zajímavá zpráva přišla i z Řecka. Ministerstvo financí tam prý obsadili levicoví aktivisté. A Varufakis je jako kdo?