Dušan Kütner: Jágr do Prahy, či Bruselu

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr Zdroj: E15

Fanoušci se nechtějí smířit s tím, že Jaromír Jágr končí s českou reprezentací. Podle jeho slov třeba i kvůli tomu, že hra na širokém evropském hřišti už není příliš pro něj. Lidé nyní po tisících podepisují petice, formují se na sociálních sítích. Zvlášť když se další mistrovství odehraje v Praze (tedy i v Ostravě, ale vzhledem k tomu, že český tým bude hrát v O2 areně, to už nikoho nezajímá).

Jedna tajná zbraň se přitom nabízí – široké hřiště v O2 areně nenápadně zúžit na kanadsko-americké rozměry. To by mohlo nalákat nejen nositele slavné osmašedesátky na zádech, ale i jiné legendy. Co na to svaz?

Češi prosázeli na volby do Evropského parlamentu stokrát méně než na mistrovství světa. To ilustruje nezájem o eurovolby.
Možná by stálo za to přesvědčit Jágra nikoli k reprezentaci, ale ke kandidatuře do Bruselu po vzoru dávného volání „Hašek na Hrad!“ (tedy nikoli Michal, aby bylo jasno). V posledních letech jsou v módě čísla, takže po TOP 09 a ANO 2011 by to mohlo být třeba za novou stranu JAJA 68. Kdyby pro něj hlasovali všichni ti, kteří nyní podepisují petice a účastní se akcí typu „Chceme Jágra na MS 2015“, jednoho europoslance by měli v kapse zcela určitě.

Novým japonským hitem jsou fotografie křeččích zadečků. Knihy plné snímků malých chundelatých pozadí se prý dokonce prodávají po tisících. Některá média proto bryskně zavedla i zcela nové klíčové slovo. Ano – zadečky. Těšíme se na pokračování s klíčovými slovy hlavičky, pacičky a ouška.