Dušan Kütner: Tužky si nechte

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Sedmicka

Bylo něco čapkovského na lidech, kteří v minulosti s papírem a obyčejnou tužkou v ruce maximálně jednou za den prozkoumali každý řádek všech tabulí hustě popsaných čísly a jmény tuzemských i zahraničních týmů všech možných sportů a lig, o nichž člověk ani netušil, že existují.

V klidu sázkové kanceláře hledali ten nejlepší kurz a ideální kombinaci, občas úspěšně, občas marně. To ale bude již brzy minulost, neboť do světa kurzového sázení vtrhnul internet a stále oblíbenější mobilní zařízení.

Na konci vývoje tak nakonec možná zbude řada nervově zhroucených lidí s rozšlapaným telefonem či tabletem pod nohama, neboť internet umožňuje sázet na jedno utkání za druhým ve dne v noci podle toho, co se kde na zeměkouli na hřištích a kurtech děje, dokonce i v průběhu zápasů, dokud člověk nevyčerpá sázkové konto a svoje úspory.

V současné době se vede tažení proti výherním hracím přístrojům a videloterijním terminálům, které svou rychlostí, permanentní možností si vsadit a přítomností téměř na každém rohu zvyšují počet gamblerů v Česku. Sázení přes mobily si ale zatím nikdo moc nevšímá. To bude jednou překvapení!