Jana Havligerová: Hrdinové naší doby

Radek John (na snímku) zapíchl dinosaura, tvrdí Vít Bárta.

Radek John (na snímku) zapíchl dinosaura, tvrdí Vít Bárta. Zdroj: Petr Topic, Mlada fronta

Pokud byste náhodou pátrali po hrdinech naší doby, pak doporučujeme blog a facebookovou stránku Víta Bárty, duchovního otce Věcí veřejných. Dočtete se, mimo jiné, že Radek John na ministerstvu vnitra zapíchl dinosaura, a tak se nelze divit, že následně přišel zpětný úder, který ho zničil.

John ovšem i po takovéto zkušenosti našel vnitřní sílu, aby i nadále hájil před mocnými běžné občany naší země. Tentokrát v Evropském parlamentu. „Je to hrdina a správná volba do Bruselu,“ píše Bárta. Tak tohle sousto neučiní stravitelnějším ani lahev těžkého francouzského vína.

Hrdinů, pravda, abys v české politice pohledal. Ta se hemží samými kmotry. Alespoň podle prezidenta Zemana: „Tak zaprvé, uvědomte si, že nejsou jenom centrální kmotři, že jsou regionální kmotři, okresní kmotři a místní kmotři. To znamená, že když berete všechna tahleta tři patra dohromady, tak si myslím, že strany si nemají co vyčítat,“ konstatovala hlava státu v rozhovoru pro ČTK. Dobrá agitka pro letošní supervolební rok.

Policie sice dál jde po stopách „hlavních pachatelů“ obří kauzy Opencard, ale několik trestních oznámení ve věci už také odložila.
Nezjistila totiž, že by městu kvůli výběru provozovatele centra Opencard vznikla škoda. Nicméně úředníci magistrátu Prahu poškodili – podle čerstvého rozsudku soudu o bezmála 20,5 milionu korun. Pardon, ale v tom aby se prase vyznalo.

A ještě jedna soudnička nakonec. Jestli jste si až doposud mysleli, že v zemi nějakou dobu řádil Toflův gang, tak neřádil. Podle verdiktu brněnského krajského soudu takový gang neexistoval. Tak si to zapište za uši.