Jana Havligerová: Politika bez příkras

Předseda ANO Andrej Babiš na sněmu strany

Předseda ANO Andrej Babiš na sněmu strany Zdroj: Tomas Novak, Euro

Politiku – jak ukázalo sněmování ANO – lze dělat přímočaře. Členů předsednictva původně mělo být osm. Obsadit potřebný počet míst se ovšem nepodařilo ani ve třech volebních kolech. Nejde to? Tak jeden post prostě zrušíme. A je to. Nakonec – sedmička je šťastné číslo.

V politice má jasno i Ester Kaplánková, místopředsedkyně Svobodných v Praze. Na stranickém webu zveřejnila pohnutky, které ji vedly ke vstupu do této frakce. Zbystřit by měly hlavně dámy: „Seznámíte se se spoustou atraktivních mužů“ a „Libertariáni jsou neskutečně dobří v posteli“.

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová-Tominová hodlá uzákonit dělení rodičovské dovolené.
Podle její představy péče o miminko sice pro muže nebude povinná, ale pokud partneři nevyužijí možnosti vystřídat se na rodičovské, o část dovolené přijdou. Dobrý příspěvek ke snížení rozvodovosti. Chlapi se do manželství hned tak nepoženou.

Miloš Zemanpřál smrt všem abstinentům a vegetariánům. Smrtelně vážně je třeba brát hlavně první část prohlášení.
V bezprostředním ohrožení se tak ocitá šest klíčníků, kteří spolu s hlavou státu odemykali v květnu 2013 korunovační klenoty. Jmenovitě: expremiér Petr Nečas, arcibiskup pražský a primas český Dominik Duka, předseda Senátu Parlamentu České republiky Milan Štěch, bývalá předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Miroslava Němcová, probošt Metropolitní kapituly u svatého Víta Václav Malý a exprimátor hlavního města Prahy Bohuslav Svoboda.