Jaroslav Bukovský: O boji a naivitě

Armáda při zásahu proti teroristům

Armáda při zásahu proti teroristům

Sílící zápach střelného prachu dráždí také extremisty z řad burziánů. Ti po pařížském černém pátku masivně vsadili na zbrojařské akcie. Ostrá slova z úst euroamerických politiků jejich hypotézu prozatím potvrzují. Populární „étéefko“ s tickerem ITA zaměřené na americké zbrojovky tak od francouzského masakru posílilo o pět procent.

Akcie dvorních dodavatelů americké armády šly ještě dál. Kupříkladu Raytheon udělal za týden devět procent. Můžeme jen lehce naivně doufat, že tahle sázka burziánům kvůli vývoji ve světě nevyjde.

Bojují i těžaři uhlí, byť jen s tržními cenami. Podle CDP, britských poradců velkých investorů, už příští týden nastane další šok poté, co klimatický summit OSN zpochybní uhlí jako perspektivní zdroj energie. Čeští investoři jsou díky edukativnímu a prozíravému vývoji akcií NWR v uhelné osvětě zřejmě nejvyzrálejší investorskou populací na světě. Můžeme jen lehce naivně doufat, že tahle sázka řadu českých burziánů nepřipravila o všechno.

Kdo už dobojoval zcela, je britský Land Rover Defender. Archetypální teréňák se po desetiletích boje o klienty odebral na zasloužený odpočinek. Končí tak společný jmenovatel několika generací řidičů, mimo jiné i z řad těžařů či odvážnějších burziánů. Můžeme jen lehce naivně doufat, že se automobilce podaří stvořit další ikonický stroj.

Čtěte také další zápisníky redaktorů E15: