Jaroslav Bukovský: Váleční ištváči

Dnes však Čechy zažily nejmrazivější noc letošní zimy. Jedním z nejchladnějších míst byla Perla u Kvildy na Prachaticku dnes meteorologové naměřili minus 29,7 stupně Celsia.

Dnes však Čechy zažily nejmrazivější noc letošní zimy. Jedním z nejchladnějších míst byla Perla u Kvildy na Prachaticku dnes meteorologové naměřili minus 29,7 stupně Celsia. Zdroj: ctk

Objevil se z čista jasna. Chtěl se stát druhým Johnem Waynem. Vždy zkameněl, ochutnal svou vlastní krev, a pak se rozběsnil a smetl všechny protivníky, co mu stáli v cestě. Přitom vydával zvířecí zvuky, aby znervózněl soupeře a soustředil svou sílu.

Jednoho letního dne se kolegům omluvil, že ho bolí hlava, a šel si lehnout. Už se neprobudil. Za svůj krátký život se stihl stát legendou a ohromit dokáže i dnes. Ne, nejde o příběh z olomouckého zastupitelství. Dvacátého července uplyne 40 let od smrti bojovníka kung-fu, Bruce Lee.

Léto přeje policejním zásahům

Podle potvrzeného zdroje se chystá další zátah na místa, kde to smrdí. V sítích okuklených mužů zákona může tentokrát skončit o poznání více rybek než posledně v parlamentu. Zatýkat se bude při špinavé práci in flagranti, jen problém s imunitou může tentokrát nastat na opačné straně hřiště. Pražský magistrát zřizuje zvláštní tým, který má vykázat bezdomovce z veřejné dopravy. Pokud řidič tramvaje odmítne otevřít policistům dveře, jsou muži zákona údajně připraveni použít i beranidla.

Léto přeje i houbařům

V lesích najdou takřka vše, od těch nejlahodnějších druhů přes šmejd, který vás dokáže na měsíce, ale i nadobro otrávit. Problém je v tom, že zdání často klame. Chutný hřib si tak méně zkušený houbař snadno splete se žlučníkem, oblíbenou růžovku pak dokonce s jedovatou muchomůrkou tygrovanou. Nejen na houbách platí, že správně odlišit dobro od zla je klíčové. Pokud budete v lese na vážkách, zkuste osvědčené mykology z olomoucké stanice.